İpsala'da yavru balıklar havuzlara salındı

İpsala'da bulunan ve Devlet Su İşleri'nden Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne devredilen Su Ürünleri Üretim İstasyonunda balık sağımı ve yavru balıkların havuzlara salı

GÜNDEM 2.06.2021 11:51:00 0
İpsala

Trakya ve Marmara Bölgesi'ndeki iç sulara salınmak üzere yavru balık yetiştirilen, yılda 5 milyon yavru balık üretiminin yapıldığı İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda düzenlenen balık sağımı ve yavru balıkların havuzlara salım etkinliğine Edirne Valisi Ekrem Canalp’in yanı sıra İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt katıldı.

 

 

“BALIKÇILIĞA ÖNEMLİ KATKI YAPILIYOR”

 

Balık üretimi ve anaç balık havuzlarını inceleyen Vali Ekrem Canalp, ardından balık sağımına katıldı. Tesiste üretilen yavru balıkların bölgedeki iç sulara salındığını kaydederek, “Tesiste her yıl milyonlarca balığın üretimi yapılıyor. Sportif balıkçılıktan daha öte ticari balıkçılığa önemli katkı yapılıyor. Belli büyüklükteki göl ve barajlara bu balıkları saldığımızda, belli zaman aralıklarında yapılan küçük çaplı balıkçılıkla belli bir protein ihtiyacını karşılayacak bir gıda olarak pazarda yerini alabiliyor. Bu tesis sadece Edirne'nin iç sularına değil aynı zamanda bölgesel olarak bütün Trakya'ya hizmet edecek bir tesistir. İhtiyaç duyulan gölet ve barajlara, derelere balık takviyesi yapmak suretiyle ekolojik hayatın sürdürülebilirliğine de katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

10 ADET BETON HAVUZ BULUNUYOR

 

Yetkililer de yaptıkları açıklamada, “Toplam 153 bin 920 metrekare alana sahip olan tesiste 5 adet pompaj kuyusundan sağlanan 50 L/s debi su ile balıklandırma amaçlı yavru pullu sazan üretimi yapılmaktadır. Tesiste toplam yüzey alanı 25 bin 540 metrekare olan 31 adet toprak havuz ve toplam yüzey alanı 3 bin 288 metrekare olan 10 adet beton havuz bulunuyor” dedi.

 

Haber / Buse SERİN