Pınar Bulvarı'nda cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak

Kapaklı Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı bugün yapıldı. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme inşaat bedelinin tamamın?

GÜNDEM 1.06.2021 18:45:00 0
Pınar Bulvarı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu bugün saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya Feyzullah Yorulmaz, Selvi Acet ve Tahsin Aras dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

KAPAKLI MECLİSİ TOPLANDI

 

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecinin başladığını ifade ederek “Geçen yıl tam bugün yine bir normalleşme sürecini hep beraber yaşadık. Sonrasında da hep beraber kapanmaları ve tedbirleri yaşamak zorunda kaldık. Umuyorum ki bu hastalık aşılamayla beraber etkisini daha da azaltır. Ülke olarak arzuladığımız, istediğimiz seviyeye geliriz ama yine de hepimizin tüm toplum olarak kurallara riayet etmemiz, bu hastalıktan kurtulmak için olmazsa olmazımız. Bir kez daha Kapaklı kamuoyunda normalleşmenin tekrar sıkıntılara sebebiyet vermemesi için hepimize düşen görevleri yerine getirmeyi istirham ediyorum. İnşallah bu maskelerden de kurtulacağımız günlerin yakın olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 10 ek gündem maddesi meclis gündemine ilave edildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 176-180-1687 adalar ile 180 adanın kuzeyinde yer alan tescil harici alana ilişkin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği görüşüldü. Bu alanda çocuk akademisi ve kreş planlarının olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Bir plan tadilatıyla kendimize yer çıkartıp projemizi uygulamayı planlıyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILANMASI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme inşaat bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması konusu görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Çetin, “Pınar Bulvarı’nda yaptığımız çalışmaların son aşaması olarak gördüğümüz dış cephelerin ve tabelaların bir düzen tertip içerisinde güzelleştirilmesi projesi. Bunun için rakam telaffuz edemiyorum çünkü önce iş ihale edilecek. İhalenin neticesinde bakanlıktan alacağımız hibe ile vatandaştan herhangi bir talepte bulunmadan belediye imkanlarıyla ve hibe kaynaklarıyla Pınar Bulvarımızın cephe yenileme çalışmalarını planlıyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı Bahçelievler Mahallesi 1789 ada 1 parselde bulunan 77,14 metrekarelik belediye hissesinin satışının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen yazıya istinaden ‘Hayat Boyu Öğrenme’ adının herhangi bir yola verilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. İnönü Mahallesi 929 ada 11 parselde bulunan 55 metrekarelik belediye hissesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi 491 ada 6 parselde bulunan ve imar planında ayrık nizam 4 kat konut alanı olan 316 metrekare arsa vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

AYNI HASSASİYET DEVAM ETSİN

 

Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan, “Belediyemize ait olan bir parsel herhalde bu vatan uğruna gazi olmuş bir arkadaşımıza ev yapılması veya eşyalarının alınması gayesiyle satışa çıkıyor. Tabi ki bu konuda sizlerle hemfikiriz. Bu vatan uğruna şehit ve gazi olanların arkasındayız. Ama Kapaklı’da 35 tane gazimiz, 12 tane de şehit ailemiz var. Aynı konularda bu hassasiyetin devam etmesi için söylüyorum” dedi. Erkan, geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camisi’nde imam Mustafa Demirkan’ın Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik söylediği sözleri de kınadı.

 

400 BİN TL YARDIM YAPILMASI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısının 7’nci gündem maddesinde de Hakkari'de mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür’e 400 bin TL nakdi yardım yapılması konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, geçtiğimiz hafta Tarife Komisyonu üyeliğinden istifa eden AK Partili Meclis Üyesi Ali Aras’ın yerine AK Parti grubundan bir meclis üyesinin tarife komisyonuna seçilmesi konusu görüşüldü. Oy birliğiyle Tarife Komisyonu üyeliğine AK Partili Meclis Üyesi Eray Güner seçildi. Meclis toplantısı telekomünikasyon altyapı ve şebekelerinden alınması gereken Gelir Hakkı Bedeli Ücret Tarifesi’nin hazırlanması konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Ravza Camii ve Külliyesi’ne yardım yapılması talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BAKANLIKTAN BELEDİYEYE 1 MİLYON TL YARDIM

 

Meclis toplantısının 11’inci gündem maddesinde de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınması ve bütün kamu kurum ve noterlerde işlem yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı Sıfır Atık Projesi kapsamında ‘çevre kirliliğinin giderilmesi’ harcamalarında kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından belediyeye yapılan 1 milyon TL’lik şartlı nakdi yardımın kabul edilmesi ve yardımla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilecek taahhütname ve protokolü imzalamak için belediye başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Hakkari’nin Derecik ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Gazi Tarık Cür için Tekirdağ Valiliği’nden izin alınarak 19 Ekim 2020 – 16 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında yardım hesabında toplanan 84 bin 111,69 TL’lik bağışın kabulü konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Mescid-i Aksa isminin ilçede ismi bulunmayan herhangi bir park, cadde veya sokağa verilmesi talebi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Meclis Toplantısının ikinci oturumu 4 Haziran Cuma günü saat 14.30’da yapılacak. İkinci oturumda, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarında komisyonlara havale edilen konulara ilişkin komisyon raporları görüşülecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU