Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Toplantısı'nı bugün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. Toplantıda 4 gündem maddesi görüş

GÜNDEM 1.06.2021 18:42:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Orman İşletme Müdürlüğü Plan Değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediye hissesi satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün trafo yerleri konulu yazısı da incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde de hisselerinin tamamı Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 10 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan ve sermaye artışının da gündemde olduğu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmek ve gündem maddelerin karara bağlanması için oy kullanmak için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Cumartesi sabahı itibariyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Akay, “Altıyol Kavşağı’ndan Kentpark’ın oraya kadar gelen geçmişteki yağmur suyu hattını, Altıyol Kavşağı’ndan biraz zorlu bir mücadeleyle Atatürk Caddesi sınırına kadar geçtik. Maalesef bir doğalgazı açmakta güçlük çekildi. Daha sonra tam geçtik derken yaklaşık saat 17.00’da patlayan, dün gece saat 02.30’da suyu vermeye başladığımız bir su patlağı yaşadık. Ve Altıyol’dan geçtik. Altıyol Kavşağı’yla bir de içme suyu hattıyla ilgili yeni bir hat girecek Öztrak Caddesi tarafından. Orada da zorlu bir işimiz var. İnşallah ondan sonra işler yoluna girerek cadde projesi hayata geçmiş oluyor” dedi.

 

İKİ ŞERİT AKAN TRAFİK

 

Daha önce Atatürk Caddesi’nin tamamının kapanmasının planlandığını söyleyen Akay, “İşi alan TESKİ müteahhidi ile yapılan görüşmeler sonrasında iki şerit alan trafik haline getirdik. Bir şerit paralel parklanma bırakıldı. Çalışmalar cumartesi itibariyle başlamış oldu. İnşallah bir sakatlık, bir sıkıntı yaşamadan da çalışmalarımızı sürdürmeyi ve tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Birinci etapta TESKİ’nin 50-55 günde alandan çıkmasının planlandığını kaydeden Akay, “Ardından da Çerkezköy Belediyesi çalışmalarına başlayarak Altıyol’dan itibaren üstyapı düzenlemelerine başlayacak. Büyükşehir Belediyemizin Meydanaltı Otopark ihalesi gerçekleşmişti. İtiraz sürecinin ardından 45-50 gün sonra da meydanın kazısının, hafriyatının başlaması planlanıyor” bilgisini verdi.

 

“SICAK ASFALT ÇALIŞMASI DA BAŞLAYACAK”

 

Mayıs ayı içerisinde soğuk asfalt ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Akay, “Muhtemelen 15-20 gün sonra çalışmalara başlarız. Yine bugün de sıcak asfalt ihalemiz vardı. Onun da durumuna, ihale süreçlerine göre Haziran’ın ikinci yarısından sonra da Çerkezköy’ün 8-10 mahallesinde sıcak asfalt çalışmaları da başlayacak” dedi. Haziran ayının yoğun bir çalışma sürecinin başlangıcı olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Böyle bir çalışma süreci bizi bekliyor. Yine keza İstasyon Mahallesi Utlu Güler Sokak’tan Hikmet Uğraş Caddesi’ne kadar inecek yeni hattın da projesinin ihalesi yapıldı, iş teslim edilmek üzere” diye konuştu.

 

TEKRAR ÇİFT YÖN OLMASINI TALEP ETTİ

 

Akay’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli de “Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin projelerin tamamlanmasından sonra yeniden çift yöne çevrilmesi konusu tekrar gözden geçirseniz hem Çerkezköy için hem bizler için memnuniyetle karşılanacaktır” dedi. Çöp toplama ile ilgili Kızılpınar ve Veliköy’de çöplerin zamanında alınmadığı ve aksamalar olduğu konusunda şikayetler aldıklarını belirten İçli, “Bu konunun hassasiyet içerisinde takibi yapılırsa seviniriz” dedi. Çöp toplama ile ilgili 444 88 59’a bir ihbar yapılmadığını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Herhangi bir eksik  de gözlemlemedim ancak takip edip size bilgi vereceğiz” dedi. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nin tek yön olmasını  daha önce de konuştuklarını belirten Akay, “2016 yılında Atatürk ve Öztrak Caddelerinin tek yön uygulama kararları alındı. Projeler bu çerçevede çizildi. İnşallah yeni projemiz Çerkezköy’e hayırlı olur” diye konuştu.

 

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 4 Haziran Cuma günü saat 15.00’da yapılacak. Toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlanacak.

 

Haber / Buse SERİN