Rehabilitasyonda Teknoloji Sempozyumu düzenlendi

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen "Rehabilitasyonda Teknoloji" sempozyumunda, rehabilitasyon alanında çalışan sağlık profesyonelleri ile ülkemizdeki önemli bilim insanları

GÜNDEM 31.05.2021 15:36:00 0
Rehabilitasyonda Teknoloji Sempozyumu düzenlendi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nörolojik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı ile Ergoterapi Bölümü iş birliğinde 4. Trakya Fizyoterapi Günleri kapsamında düzenlenen sempozyumda rehabilitasyon teknolojilerindeki güncel gelişmeler ve uygulamalar ile ülkemizde ve dünyada bu alanda yaşanan teknolojik gelişmeler konuşuldu.

 

“İKİ ÖNEMLİ DEĞER KAZANDIRDIK”

 

Programın açılış konuşmalarını, rehabilitasyon teknolojileri alanında önemli katkıları bulunan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ yaptı. Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bu yıl çok önemli iki değer kazandırdıklarını belirtti. Fakülteye eğitim, araştırma ve hasta rehabilitasyonu konularında yararlanabilecekleri bir sanal gerçeklik cihazı kazandırıldığını dile getiren Üstündağ, “Yine Düşme Riski Ölçme ve İzleme Laboratuvarını fakültemize kazandırdık. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde kurduğumuz bu laboratuvarın bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bu laboratuvarı, öncelikle Edirne’miz, sonra da bölgemizde yaş almış bireyleri düşme kaynaklı olaylardan koruma amacıyla kullanacağız” dedi.

 

“HAYATIN HER ALANNINDA KENDİSİNİ HİSSETTİRİYOR”

 

YÖKAK Başkan Yardımcısı ve Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise teknolojinin, hayatın her alanında kendisini net bir şekilde hissettirdiğini belirterek “Sadece sağlık hizmetleri alanında değil, hayatın her alanında teknolojiyi daha iyi kullanmanın ve karmaşık dediğimiz bu dünyada hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Daha iyi bir sağlık hizmeti için bugün teknoloji anahtar bir rol oynuyor. Dolayısıyla özellikle sağlık bilimciler olarak bu alandaki teknolojik gelişmeleri konuşmaya, öğrenci ve hastalarımıza daha nitelikli bir katkı ortaya koyabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“YENİ UFUKLAR AÇACAĞINA İNANIYORUM”

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da konuşmasında teknolojinin her geçen gün baş döndürücü bir hızla geliştiğini, tarihi insanlık kadar eski olan tıbbın da bundan ari kalamayacağını belirterek “Bu doğrultuda geleceğin anahtar kelimesi teknoloji ile sağlık hizmetleri alanında özel bir yeri olan fizyoterapiyi multidisipliner bir yaklaşımla ele alan bu sempozyumun hem profesyonel sağlık çalışanlarına hem de akademisyenler ile öğrencilere yeni ufuklar açacağına inanıyorum” dedi. Sempozyumda, poster ve sözlü bildirilerin yanı sıra çalıştaya da yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ