Toprak: Bu sene rekolte beklentimiz yüksek

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından buğday ve arpa alım fiyatları ile geçtiğimiz hafta etkili olan yağışları değerlendiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan

GÜNDEM 29.05.2021 14:50:00 0
Toprak: Bu sene rekolte beklentimiz yüksek

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından buğday ve arpa alım fiyatları ile geçtiğimiz hafta etkili olan yağışları değerlendirdi.

 

“YAĞAN YAĞMURLAR ÇİFTÇİYİ KURTARDI”

 

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını bin 650 TL'den 2 bin 250 TL'ye, arpanın alım fiyatını bin 275 TL'den bin 750 TL'ye çıkarıldığını ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Geçen yıl bin 600 olan buğday, bu yıl 2 bin 250 liraya çıktı. 650 lira gibi bir fark oldu. Devletimizi olması gerekeni verdi. Ama son bir hafta önce yağan yağmur olmasaydı, ayçiçeği ve buğday üreticimize 5-6 bin TL bile verilse çiftçimiz yine zararda olacaktı. Son yağan yağmur çiftçiyi tamamen kurtardı” dedi.

 

 

“TEMENNİMİZ BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRMEK”

 

Şuanda iklim şartlarının çiftçinin lehine olduğunu kaydeden Oda Başkanı Hasan Toprak, “Bundan sonra da hasadı toplamak kalıyor. Hasada 1 - 1 buçuk ay var. Temennimiz ve duamız bereketli bir yıl geçirmek” dedi. Ekimlerin çoktan tamamlandığını dile getiren Toprak “Buğdayların süne ilaçlaması yapılacak. İlçe Tarım Müdürlüğü de bu konuda çalışma yapıyor. Eğer süne tespiti yaptıysa çiftçilerimiz süne ilaçlarını atacak. Bundan sonra ayçiçeklerin çapalanması var” diye konuştu. Bu sene umutlu olduklarını söyleyen Toprak, “İklim şartları çiftçimizin lehine. Rekolte beklentimiz yüksek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU