Albayrak yeniden Birlik Başkanlığına seçildi

Trakya Belediyeler Birliği'nin Mayıs dönemi olağan genel kurul toplantısı Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Süleymanpaşaâ?

GÜNDEM 28.05.2021 15:05:00 0
Albayrak yeniden Birlik Başkanlığına seçildi

Toplantıda ilk olarak Birlik Başkanlığı seçimi yapılırken, gizli oylama ile yapılan seçimde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kadir Albayrak yeniden birlik başkanlığına seçildi. Toplantıda Meclis 1. Başkan Vekilliğine yeniden Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe seçilirken, 2. Başkan vekilliğine de yeniden Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul seçildi. 

 

YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Meclis başkan vekilliği seçimlerinin ardından gizli oylama ile encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığındaki yönetim kuruluna Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Ayışığı, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir seçildi.

 

ÜRKMEZ VE YORULMAZ YENİDEN KOMİSYONDA

 

Toplantı Encümen üyeliği seçiminin ardından 5 kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyelikleri seçimi yapılırken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine yeniden Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Ürkmez, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Feyzullah Yorulmaz, Kavaklı Belediyesi Meclis Üyesi Nejdet Pulat, Marmaraereğlisi Belediyesi Meclis Üyesi Bahattin Çavdar ve Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda seçildi.

 

DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Toplantıda alınan kararla Dış İlişkiler Komisyonu kurulurken, komisyon üyeleri de gizli oylama ile belirlendi. Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğine Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Güner Çetin, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Baştak ve Saray Belediyesi Meclis Üyesi Murat Dinç seçildi.

 

YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI

 

Trakya Belediyeler Birliği’ne yeni üye olan belediyelerden Sarıyer, Avcılar, Uzunköprü, İpsala, Enez, Süloğlu, Küplü ve İnece belediyelerinin başkan ve temsilcilerinin de katıldığı toplantıda yeni üyelere Birlik Başkanı Kadir Albayrak tarafından Trakya Belediyeler Birliği rozeti takıldı.

 

TEBRİK ETTİ

 

Birlik Başkanı Kadir Albayrak, yeni yönetim kurulu ve komisyonlara seçilen üyeleri tebrik ederek başarılar dilerken, bir yıl veya daha fazla süredir yönetimde olan üyelere de katkı ve özverileri için teşekkür etti. Trakya bölgesi olarak pandemi ile mücadelede daha iyiye gidilmeye başlandığını belirten Başkan Albayrak, sağlığa çok dikkat ederek birlik ve belediyeler için hassasiyet ve ciddiyetle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Trakya Belediyeler Birliği olarak, kısıtlamalara rağmen yapmış oldukları çalışmalarda başarılı bir şekilde ilerlediklerini görebildiklerini söyleyen Albayrak, Başta çok değerli belediyelerimiz olmak üzere çalışmalarımıza katkıda bulunan birlik müdürümüze ve herkese teşekkür ediyorum. Mesafelerin az olduğu günlerin yakın olmasını diliyorum” dedi. Albayrak’ın konuşmasının ardından Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından Birliğin yeni döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ile sürdürülmesi planlanan faaliyetlerle ilgili bilgi verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ