Çerkezköy TSO'dan 26 firma 'en büyük 500'de

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) sanayi sektörü verilerinden oluşan oluşturan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2020 araştırması sonuçları açıklanırken, en büyÃ

GÜNDEM 27.05.2021 15:26:00 0
Çerkezköy TSO

“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde ilk sırada 58 milyar 593 milyon TL ile TÜPRAŞ yer alırken, ikinci sırada Ford Otomotiv ve üçüncü sırada da Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları yer aldı.

 

ÇTSO’DAN 26 FİRMA YER ALDI

 

500 sanayi kuruluşu arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da 26 firma yer aldı. Listede Arçelik A.Ş. 7’nci sırada yer alırken, BSH Ev Aletleri San. Ve Tic. A.Ş. 17’nci sırada, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. 137’nci sırada, Deva Holding A.Ş. 140’ıncı sırada, Akçansa Çimento San. Ve Tic. A.Ş. 141’inci sırada, Korozo Ambalaj San. Ve Tic. A.Ş. (Sareks Ambalaj) 151’inci sırada, Öznur Kablo San. Ve Tic. A.Ş. 157’nci sırada, Nobel İlaç San. Ve Tic. A.Ş. (Ulkar Kimya) 239’uncu sırada, Altek Döküm Hadde Mamulleri San. Ve Tic. A.Ş. 248’inci sırada, Hema Endüstri A.Ş. 250’nci sırada, Jotun Boya San. Ve Tic. A.Ş. 254’üncü sırada, Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş. 264’üncü sırada yer aldı. Sarbak Metal Tic. Ve San. A.Ş.’nin 276’ncı sırada yer aldığı ‘2020 yılı en büyük 500 sanayi kuruluşu’ listesinde Saray Döküm ve Madeni Aksam Sanayi Turizm A.Ş. 280’inci sırada, Dinarsu İmalat ve Ticaret T.A.Ş. 290’ıncı sırada, Farplas Otomotiv A.Ş. (Farel) 303’üncü sırada, Üniteks Tekstil ve Ticaret A.Ş. 355’inci sırada, Umur Basım San. Ve Tic. A.Ş. 364’üncü sırada, World Medicine İlaç San. Ve Tic. A.Ş. 390’ıncı sırada, Samet Kalıp ve Madeni Eşya San. Ve Tic. A.Ş. 402’nci sırada, Özer Metal Sanayi A.Ş. 415’inci sırada, Yorglass Cam San. Ve Tic. A.Ş. 426’ncı sırada, Teverpan MDF Levha San. Ve Tic. A.Ş. 429’uncu sırada, Kale Kilit ve Kalıp Sanayi A.Ş. 448’inci sırada, Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. A.Ş. 489’uncu sırada ve isminin açıklanmasını istemeyen bir firma da 495’inci sırada yer aldı.

 

 

FİRMALARI KUTLADI

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Çerkezköy TSO üyesi 26 firmayı kutladı. Odanın faaliyet alanları kapsamında olan 26 firmanın, İstanbul Sanayi Odası tarafından üretimden satışlara, satış hasılatına, brüt katma değere, öz sermayeye, net aktifler tutarına, dönem karı tutarına, ihracat tutarına ve ücretle çalışanlar ortalamasına göre belirlenen Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi içinde önemli sıralarda yer aldığını belirten Kozuva, “Üye firmalarımızın gerçekleştirmiş olduğu bu başarı, tüm dünyada hala devam etmekte olan salgın sürecinin, özellikle de ekonomiye etkilerine baktığımızda ülkemiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyor” dedi. 

 

“BÜYÜK GURUR KAYNAĞI”

 

Tüm bu kuruluşların istihdamları, üretimleri ve ihracattaki paylarıyla bölgemiz ve ülkemiz adına ekonomiye büyük katkılar sağladığını, bunlar dışında geliştirmiş oldukları ürün ve hizmetlerle Global pazarda ülkemizin bilinirliğini arttırdıklarını belirten Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, “Bölgemiz firmalarını her yıl açıklanmakta olan ilk 500 Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda görmek bizler için büyük gurur kaynağı” dedi. Bu listeye girmeyi başaran firmaları tebrik eden Kozuva, bu firmaların sağlamış oldukları başarıyı sürdürebilmeleri ve bölgeye sağlayacakları yeni katkılar için oda olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ