Bulgaristan'dan gelen TIR'dan uyuşturucu çıktı

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan Bulgaristan plakalı TIR'ın yakıt deposunda 526 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Türk sürücü gözaltına alındı. Öte yandan, sınır kap?

GÜNDEM 27.05.2021 14:23:00 0
Bulgaristan

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan ve daha önce yapılan analiz sonucu riskli görülerek ihbar kayıtlarına alınan Bulgaristan plakalı TIR, araçtaki bilgi sistemlerinin uyarısı üzerine Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alındı.

 

ŞÜPHELİ YOĞUNLUĞA RASTLANDI

 

TIR, X-Ray taramasına sevk edildi. Boş olan yakıt depolarından birinde şüpheli yoğunluğa rastlanınca arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpek Lili´nin tepki verdiği yakıt deposu kesilirken, deponun içinde iki ayrı bölme bulunduğu ve bu bölümlerin macunlarla kapatıldığı görüldü. Gizli bölmeler içerisinde 54 şeffaf paket içinde 526 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili TIR'ın Türk uyruklu şoförü gözaltına alındı.

 

2 BİN 303 KAÇAK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

 

Öte yandan, sınır kapısında bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yurda kaçak sokulmak istenen cilt bakım ürünleri, meyve bıçağı, çay, televizyonun da aralarında bulunduğu 2 bin 303 kaçak malzeme ele geçirildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ