Üreticilere 8 ton sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtıldı

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında üreticilere 105 üreticiye 800 dekar alanda ekilmek üzere yüzde 75 hibeli 8 ton

GÜNDEM 27.05.2021 13:04:00 0
Üreticilere 8 ton sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulamaya başlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi doğrultusunda hazırlanan Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Edirne Havsa ilçesinde bulunan Arpaç Köyü’nde proje tanıtım ve tohum dağıtım töreni düzenlendi.

 

TOHUM  DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Törene; Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Havsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal, Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kerim Kuru, Havsa Ziraat Odası Başkan Vekili Halil İbrahim Uz, Arpaç Köyü Muhtarı Hasan Vardar ve üreticiler katıldı.

 

ALTERNATİF GELİR KAYNAĞI OLMASI HEDEFLENİYOR

 

Törende konuşan Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, hazırlanan bu proje ile Edirne’de kuru fasulye ekim alanının artırılması, sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılması, baklagil arz açığının azaltılması, ürün çeşitliliğinin artırılması, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması, toprak yapısının düzeltilmesi ve üreticiler çin alternatif gelir kaynağı olmasının hedeflendiğini vurguladı. Arpaç Köyü’nün Edirne’nin kuru fasulye üretiminde marka isme sahip olduğunu ifade eden Bayazıt, proje kapsamında Arpaç Köyü’nde ikinci ürün olarak ekilmek üzere 16 üreticiye 665 kilogram, il genelinde ise 105 üreticiye 800 dekar alanda ekilmek üzere 8 ton sertifikalı kuru fasulye tohumunun yüzde 75 Bakanlık hibeli olarak dağıtıldığını belirtti.

 

106 BİN 500 TL’Sİ BAKANLIK BÜTÇESİNDEN KARŞILANIYOR

 

İl Müdürü Bayazıt, projenin toplam bütçesinin 142 bin TL olduğunu, 35 bin 500 TL'sinin çiftçi katkısı ve 106 bin 500 TL’nin Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden karşılandığını kaydetti. Törenin ardından Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, İl Müdürü Atilla Bayazıt ve Havsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal tarafından üreticilere tohumları teslim edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ