Derede ıslah çalışması başlatıldı

Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi önünden geçen dere, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ıslah ediliyor. Başlatılan ıslah çal

GÜNDEM 26.05.2021 13:39:00 0
Derede ıslah çalışması başlatıldı

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi önünden geçen derede ıslah çalışması başlattı. Şehit Ömer Halisdemir heykelinin bulunduğu köprüden başlayan ve yaklaşık 200 metrelik alanda uygulanacak çalışmanın ardından bölgenin, vatandaşların aileleri ile keyifli vakit geçireceği sosyal bir yaşam alanına dönüşeceği belirtildi.

 

200 METRE ALANDA ÇALIŞMA YAPILACAK

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de dere ıslah çalışmalarını inceledi. Fen İşleri Müdürlüğü olarak Atatürk Mahallesi’nden geçen derelerden biri olan Ergene Caddesi paralelindeki derenin ıslah çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Çetin, “Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir heykeli ile diğer köprü arasında yaklaşık 200 metre alanda bir çalışmamız olacak” dedi.

 

MENFEZLER YERLEŞTİRİLİP ISLAH EDİLECEK

 

Alanda kadınların el becerilerini geliştirdiği birçok kurs ve aktiviteyi düzenledikleri Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nin olduğunu söyleyen Çetin, menfezler yerleştirip alanı tamamen ıslah edeceklerini, böylelikle alanın ailelerin güzelce vakit geçirebileceği, kadınların Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nde ürettiği el emeği göz nuru ürünleri sergileyip, satışa sunabileceği bir alan olacağını ifade etti.

 

“HER ŞEY KAPAKLI HALKIMIZ İÇİN”

 

Başkan Çetin, Kapaklı’nın içinden geçen tüm derelerin ıslah edilmesi gerektiğini belirterek, yaşam alanı içerisinde kalan derelerin halinin içler acısı olduğunu söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da çağrıda bulunan Çetin, “”Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’tan yazın sivrisinek ve kokudan, kışın da sel baskınlarından mağdur olduğumuz bu derelerin ıslah edilmesini rica ediyorum. Biz burada örnek bir çalışma yapmaya gayret ediyoruz.  Her şey Kapaklı halkımız için” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU