Büyükşehir, 2020 yılı giderlerinin yüzde 39'unu yatırıma ayırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediy

GÜNDEM 25.05.2021 15:23:00 0
Büyükşehir, 2020 yılı giderlerinin yüzde 39

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı önceki gün saat 13.00’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 mali yılı kesin hesabı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Sahil Yat Limanı yanınsa kurulu su ürünlerinin satışının yapıldığı 1500 metrekare kapalı branda çadırın, Su Ürünleri Toptancı Halinin inşaatının bitirilerek faaliyete başlaması nedeniyle işlevine artık ihtiyaç duyulmaması ve atıl kalması sebebiyle Hayvan Pazarı olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak Muratlı Belediyesi’ne verilmesi talebinin de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının üçüncü gündem maddesinde de Marmaraereğlisi Sultanköy Mahallesi 2045 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde de Çorlu Muhittin Mahallesi 1049 ada 5 parsele ilişkin Çorlu Belediye Meclisi kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebinin görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantı, Çorlu Önerler Mahallesi 375 ada 1 nolu parsele ilişkin Çorlu Belediye Meclisi kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

YENİ KOMİSYON ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan Ankara Çankaya ilçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan kargir apartman vasfındaki taşınmazın belediye bütçesine katkı sağlaması amacı ile ekonomik olarak değerlendirilmesi düşünüldüğünden ihale usulü ile satışının yapılıp yapılamayacağı konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ali Gürsü Ergene’nin yerine yeni bir üye seçimi yapıldı. CHP Grup Sözcüsü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay adaylarının Levent Köksalan olduğunu açıklarken, Köksalan komisyon üyeliğine oy birliğiyle seçildi.

 

KAMULAŞTIRILMASI TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı, Miras Atölyesi II Projesi kapsamında Şarköy Uçmakdere Mahallesi 251 ada 1 parselde kayıtlı ‘bahçeli kerpiç dükkan’ niteliğindeki taşınmazın kamulaştırılması işinin 2021 yılı yatırım ve kamulaştırma programına alınması konusunun görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ergene Velimeşe Mahallesi 3424, 3425, 3426 parsel numaralı taşınmazlar ile 4505 parsel numaralı taşınmazın bir kısmını içeren ağaçlandırma alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebinin görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

 

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

İmar planı değişikliği talepleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken; Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi 3128 ada 1 parselde bulunan 4 nolu dükkanın tahsisi talebi, Süleymanpaşa’da bulunan otoparkların 31 Aralık 2022 tarihine kadar Tekpark A.Ş.’ye devri talebi, Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi 306 ada 3 parseldeki evin Süleymanpaşa Belediyesi’ne tahsisi talebi, Kapaklı Manika deresi üzerinde kasis yapılması için harcama yetkisinin verilmesi talebi, mama dağıtımı talebi, Şarköy Belediyesi ek bütçe talebi, AYKOME yönetmeliği değişikliği talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ek gündem maddelerinin görüşülmesinin bir önerge görüşülerek ilgili komisyona havale edildi. Toplantı, komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanması ile devam etti. Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 136 maddelik raporu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. 2020 yılı kesin hesabıyla ilgili yapılan incelemeler sonucunda gider bütçesinin 2020 mali yılında yüzde 77,46’lık gerçekleşme oranıyla 852 milyon 94 bin 56,54 TL olarak gerçekleştiği, gerçekleşen bütçe giderleri içerisindeki en büyük payı yüzde 38,96 ile yatırım harcamalarının aldığı belirtildi. İlgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. 2020 gelirinin de 827 milyon 447 bin 989,34 TL olduğu belirtilirken, ilgili gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

 

İHALE USULÜYLE SATILACAK

 

Şarköy Belediyesi’nin ek bütçeyle ilgili almış olduğu meclis kararının onaylanmasına ilişkin komisyon kararı meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edilirken, köpek ve kedi mamalarının bedelsiz olarak dağıtımının sivil toplum kuruluşları ile ilgili şahıslara yapılması talebinin kabulüne ilişkin komisyon raporu da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan 3128 ada 1 nolu parselde taşınma üzerinde bulunan 4 numaralı dükkanın sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmak amacıyla bedelsiz olarak Süleymanpaşa Belediyesi adına 1 yıl süreyle tahsisinin yapılmasına ilişkin komisyon raporu mecliste oy birliğiyle kabul edilirken, büyükşehir belediyesi mülkiyetinde bulunan Ankara Çankaya ilçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan kargir apartman vasfındaki taşınmazın belediye bütçesine katkı sağlaması amacı ihale usulüyle satışının yapılması talebinin kabulüne ilişkin komisyon raporu da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

BEDELSİZ OLARAK MURATLI BELEDİYESİ’NE VERİLDİ

 

Hürriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Sahil Yat Limanı yanınsa kurulu su ürünlerinin satışının yapıldığı 1500 metrekare kapalı branda çadırın, Su Ürünleri Toptancı Halinin inşaatının bitirilerek faaliyete başlaması nedeniyle işlevine artık ihtiyaç duyulmaması ve atıl kalması sebebiyle Hayvan Pazarı olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak Muratlı Belediyesi’ne verilmesine ilişkin komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 9 maddelik raporu da mecliste görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda encümen üyeliğine de Yener Dursun seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU