Sanatçılardan Edirne'nin tasviri

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semiha Kartal, okulun "Geleneksel El Sanatları" programı öğretim elemanları ve

GÜNDEM 24.05.2021 16:25:00 0
Sanatçılardan Edirne

Doç. Dr. Semiha Kartal, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na gerçekleştirdiği ziyarette, “Geleneksel El Sanatları” programından Öğr. Gör. Nergis Çanak gözetiminde, “Çini II” dersi kapsamında program öğrencileri Beste Bayır, Davut Taşdemir, Hilal Karakuş, Hülya Baştimur, Tuğba Kutoğlu, Vural Aktiş ve Yasemin Kalkan’ın emekleriyle yapılan, doğu mitolojisinde koruyucu ve sağaltıcı özellikleri ile bilinen Zümrüdüanka kuşu ve dünyaya adaletle hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapmış Edirne’nin resmedildiği çini bir tablo hediye etti. 

  

REKTÖRLÜK BİNASINDA SERGİLENECEK

 

Bu anlamlı eserden çok etkilendiğini belirterek büyük bir emek sarf edilen bu değerli tasviri kabul etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Doç. Dr. Semiha Kartal ve Öğr. Gör. Nevin Çanak ile birlikte emek veren tüm öğrencilere teşekkür etti. Tabakoğlu, eseri üniversitenin Rektörlük binasında sergileyeceklerini belirtti.

 

Haber / Ruşa ELMA