Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaları inceledi

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yapımı süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, şantiyeleri gezdi. 153 kilom

GÜNDEM 23.05.2021 15:11:00 0
Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaları inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi"nin yapımı süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Yardımcısı İskurt’a incelemelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Bölge Müdürü Necmettin Acar yüklenici firma temsilcileri ve teknik heyet eşlik etti.

 

YÜZDE 36 FİZİKİ İLERLEME KAYDEDİLDİ

 

Firma yetkililerinden bilgi alan ve sonrasında şantiyeleri gezen Bakan Yardımcısı İskurt, çalışmalarda yüzde 36 fiziki ilerleme kaydedildiğini söyledi.

 

 

YÜK VE YOLCU TRENLERİ ÇALIŞACAK

 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi’yle ilgili yapılan bilgilendirmede, Çerkezköy-Kapıkule arasında 153 kilometre uzunluğunda çift hatlı, 200 kilometre hıza uygun sinyalli ve elektrifikasyonlu olarak inşa edilen hatta yük ve yolcu trenlerinin çalışacağı, proje kapsamında 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demiryolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadük yapılacağı dile getirildi. Son olarak D-550 Havsa-Uzunköprü karayolunun Kuzucu Köyü mevkiinde demiryolu köprüsü kurulum çalışmalarını yürüten ekiplerin, tünel, menfez ve diğer köprülerin yapım işlerini de eş zamanlı sürdürdüğü belirtilirken, projede 3 bin 64 kişinin istihdam edildiği, ilerleyen günlerde çalışan sayısının artacağı ifade edildi.

 

 

YOLCU SAYISININ 3,4 MİLYONA ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

 

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı hızlı tren ağına bağlayacak projeyle Halkalı-Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresinin 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 35 dakikaya ineceği, mevcut hat kapasitesinin de 4 kat artacağı ifade edilirken, projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule hattında taşınan yükün yıllık 1,53 milyon tondan 9,6 milyon tona ulaşması, yolcu sayısının da yıllık ortalama 600 binden 3,4 milyona çıkmasının hedeflendiği dile getirildi.

 

“YÜKSEK STANDARTLARDA BİRBİRİNE BAĞLANACAK”

 

Toplam uzunluğu 229 kilometre olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı tamamlandığında Türkiye ve Trans Avrupa ağlarının yüksek standartta birbirine bağlanacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU