Köpekler tedavi edilerek yeniden köye bırakıldı

Keşan Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine Karahisar Köyü'nden aldığı 13 köpeği aşılayıp, kısırlaştırarak küpeledikten sonra tekrar köye bıraktı. Köylülerden bazıları

GÜNDEM 23.05.2021 14:39:00 0
Köpekler tedavi edilerek yeniden köye bırakıldı

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından köye bırakılan 13 köpeğin, birkaç gün önce o köyden alındığını Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde rehabilitasyonlarının ve tedavilerinin ardından yeniden alındığı köye bırakıldığını belirten Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, “Köyler Belediyemizin sorumluluk alanı içerisinde değildir. Ancak hayvanların refahı için imkanlarımız dahilinde köylerden getirilen hayvanlara da hizmet vermekteyiz. Köyden gelen bir hayvanın Keşan Merkeze bırakmamızda söz konusu değildir” dedi.

 

“HER CANLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

Doğru, açıklamasının sonunda, sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarına, tabi oldukları kanun ve yönetmelikler doğrultusunda devam edeceklerini ifade ederek, hayvanların hakları, sağlıkları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi noktasında hassas davrandıklarını, Keşan Belediyesi’nin de her canlının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

 

Haber / Erdal AYDIN