Satış yapmak isteyen Çetin, satışa geldi

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumu bugün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Komisyon raporları

GÜNDEM 20.05.2021 17:28:00 0
Satış yapmak isteyen Çetin, satışa geldi

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci oturumu bugün Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Eray Güner, Selvi Acet ve Nalan Çolak mazeret bildirerek katılmadı.  Toplantıda ilk olarak Karlı, Uzunhacı ve Bahçeağıl Mahallelerinin kırsal mahalle olarak belirlenmesine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. 3 mahallenin de kırsal mahalle olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de ilçede işlek caddelerden birine İstiklal Marşı Caddesi isminin verilmesi konusunda İmar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Komisyonun, konuyla ilgili çalışmaların devam etmesi yönünde oy birliğiyle aldığı karar, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı’da bulunan cadde, sokak veya parklardan birine Andımız isminin verilmesine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyonun, konuyla ilgili çalışmaların devam etmesi yönündeki tavsiye kararı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. 

 

TALEP REDDEDİLDİ

 

Meclis toplantısı, Cumhuriyet Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nin konut alanından konut+ticaret alanına dönüştürülmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyon, oy çokluğuyla talebin uygun olmadığı yönünde karar alırken, CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan, bölgenin tamamını kapsayan genel bir karar alınmasını önerdi. Erkan’ın önerisi doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nin konut alanından konut+ticaret alanına dönüştürülmesi talebi reddedilirken, önümüzdeki toplantıda bölgenin tamamı için bir önerge verilerek konunun yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı. Kapaklı’da yaşayan lisanslı sporculardan Deniz Mutlucan’ın isminin Cumhuriyet Mahallesi Zübeyde Sokak ile Evrim Sokak arasında kalan isimsiz parka verilmesine talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, 2020 mali yılı kesin hesabının uygun olduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da oy birliğiyle kabul edildi. 

 

“AMACIMIZ HİÇBİR HİZMETİ ENGELLEMEK VEYA BALTALAMAK DEĞİL”

 

Meclis Toplantısının bir sonraki gündem maddesinde, İsmetpaşa Mahallesi 1552 ada 1 parselde bulunan 33.891,6, metrekarelik arsa vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık, oy çokluğuyla satışın uygun olduğuna karar verdi. Komisyon raporunun okunmasının ardından konuşan Başkan Mustafa Çetin, bu konunun önceki mecliste de en çok tartışılan konu olduğunu belirterek “Ben samimiyetle Kapaklı’ya hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu bahse konu olan yeri alırken de bu sebeple almıştık. Bu alış sebebi dışında herhangi bir şey yapmıyoruz. Uygunsuz bir şey de yok. Çok önemli bir kaynağı belediyemize kazandırıp hizmetlerimize devam etmek istiyoruz” dedi. Kararı meclisin vereceğini, kendisinin de meclisin vereceği karara saygı duyacağını söyleyen Çetin, “Başlarken deredeysek hala oradayız. Burayı bölmeden bir proje hayata geçirelim istiyoruz. Bu bölge değerlensin, Kapaklı’ya bir değer katsın, arzumuz bu. Bize hem ekonomik anlamda bir katkı sağlayacak hem de bölgeye değer katacak bir proje olarak düşünüyoruz” diye konuştu. Toplantıda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Emrah Sevinç, “Cumhur ittifakı kapsamında seçilmiş olduğunuz günden bugüne kadar meclis gündemine gelen tüm proje ve hizmet odaklı çalışmalarınızın destekçisi olduk. Bugünden sonra da hizmet odaklı tüm projelerin destekçisi olacağız. Bu arsa satışına ilişkin tarafımıza detaylı bilgi sağlanmadığından dolayı, istişare edilmediğinden, satışın hangi nedenden gerçekleşeceği konusunda tereddütlerimiz var. Amacımız hiçbir hizmeti engellemek veya baltalamak değildir. Daha sonraki aylarda daha kapsamlı istişarelerle değerlendirilmesi gerektiğini düşünerek grup olarak hayır diyoruz” dedi. 

 

“KAPAKLI HİZMETE AÇ BİR YER”

 

Sevinç’in, hangi amaçla, ne için satılacağını, buradan gelecek gelirin nereye kullanılacağını bilmedikleri için hayır diyeceklerini söylemesi üzerine Başkan Çetin, “Biz burayı alırken konut yapıp belediyeye gelir getirmek için almıştık. Belediyeye para girdikten sonra, onu takip etmek çok kolay. Bekleyen birçok projemiz var. Şimdiden ne kadar gelir geleceğini bilmeden gelecek paranın nerelerde kullanılacağını söyleme lüksüm yok. Ama Kapaklı hizmete aç bir yer. Birçok ihtiyacımız var. Her yerde kullanırız. İstişaresini yaparız. Öncelik neyse nerelerde kullanılmasını istiyorsanız o projeleri hayata geçiririz. Belediyenin kasasına giren parayı kimse herhangi bir biçimde çarçur edemez” diye konuştu.  

 

“HANGİ NİYETLE HAYIR DENİLDİĞİNİ ANLAMIYORUM”

 

Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Şakir Sezgin de, geçmiş döneme atıfta bulunarak CHP’li Meclis Üyelerini eleştirdi. Geçmiş dönemde var olan şeyleri satmadıklarını, Kapaklı’nın değeri olan bir şeyi satmadıklarını söyleyen Sezgin “Geçmiş dönem CHP grubunun Kapaklı’nın hangi değerlerini sattığının listesi burada. Bu alanın alınma sebebi ticari bir kazanç elde etmekti, bir proje yapmaktı. Bu yer maliyetimizin çok üstünde fiyatlara satılacak. Buna hangi niyetle hayır denildiğini anlamıyorum. Ama arkadaşlarımız bayağı yetenekliler. Niyet okuyorlar. Tebrik ediyorum kendilerini. Keşke geçmiş dönemde de geçmiş yönetimdeki arkadaşların niyetlerini okumuş olsalardı da Kapaklı’da bugün okul, sağlık tesisi yapabilecek yerler bulabilseydik” dedi. 

 

“SATMAK İSTEYİP SATAMADIKLARI YERLER DE VAR”

 

Söz alan CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan’ın “Geçmiş dönem şu kadar yer satıldı dedi. Ama baktım toplamda 20 dönüm yer” sözleri üzerine Başkan Mustafa Çetin, “Çok masum anlatıyorsun. Ama hiç masum değilsiniz” dedi. Erkan’ın “Sanayinin dibinde, dediğiniz o proje olmaz” sözleri üzerine de Başkan Çetin, “Bu yere yatırımcı bütün bunların analizini yaparak geliyor. Yatırımcı girmezse de zaten bir şey kaybetmeyeceğiz. Kimseye burayı zorla vermeye çalışmıyoruz. Yatırımcı analizini, fizibilitesini yapacak. Gelirini giderini planlayacak. Bizim de talebimizi gerçekleştirebilirse bu işi yapacak. Burada yanlış ne var? Belediyeye böyle bir gelir gelecekse buna neden engel olalım? Analizi projeyi yapacak kişi yapsın, o düşünsün. Biz neden tartışıyoruz ki. Siz şunu sorun bize, ‘Burası kaça mal oldu, kaça satacaksınız.’ ‘Eğer maliyetin altında satarsanız biz sizi dava edeceğiz’ deyin, yakamıza yapışın. Yanlış bir şey varsa kendi meclis üyelerim, kendi arkadaşlarım da itiraz eder. Kaldı ki memurlarımız da bizi uyarır” dedi. Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da geçmiş dönemde “Halil İbrahim Ağabey geçmiş dönem 20 dönüm yer satıldığını söyledi. Bu, satabildikleri yer. Bir de satmak isteyip de satamadıkları var” diyerek geçmiş döneme atıfta bulundu. 

 

BAZI İKTİDAR MECLİS ÜYELERİ DE RET DEDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. İsmetpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 33 dönümlük arsa vasfındaki taşınmazın satışına, CHP grubu ret verirken, MHP grubu ile Başkan Çetin’in bazı AK Partili meclis üyeleri de ret oyu verdi. Satış talebi CHP’li meclis üyelerinin yanı sıra MHP’li Meclis Üyeleri Serkan Genç, Feyzullah Yorulmaz ve Emrah Sevinç, geçtiğimiz aylarda Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan AK Partili Meclis Üyeleri Adem Sekmen ve Veysel Güven ile 3 Mart’tan AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa eden İbrahim Aktürk’ün oylarıyla reddedildi. Toplantının son gündem maddesinde de  Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün mülkiyeti belediyeye ait Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesi 2026 ada 1 parselde bulunan ve 2016’da 5 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen 34.057,97 metrekarelik taşınmazın tahsisinin kaldırılması talebine ilişkin de komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU