Saat 19.19'da İstiklal Marşı okundu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla önceki akşam saat 19.19'da ülke genelinde aynı anda İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstiklal MarÅ

GÜNDEM 20.05.2021 17:36:00 0
Saat 19.19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine ülke genelinde vatandaşlar saat 19.19'da evlerinin balkonu ve kapı önlerine çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm yurtta aynı anda okunan İstiklal Marşı'na Çankaya Köşkü’nden eşlik etti.

 

 

TEKİRDAĞ DA EŞLİK ETTİ

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm yurtta aynı anda okunan İstiklal Marşı'na Tekirdağ da eşlik etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Namık Kemal Stadı'nda tören düzenlendi. Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb.Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“TÜRKİYE’NİN KURULUŞU İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın Türkiye’nin kuruluşu için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Mustafa Kemal Atatürk tüm Anadolu’yu dolaşarak, Anadolu’daki vatanperver insanları örgütlemek suretiyle bu toprakları bizim topraklarımız olarak tescil etmesinin başlangıç tarihidir” dedi. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunarak yürüyüş yapıldı. Namık Kemal Stadı’nda düzenlenen tören sporcuların gösterilerinin ardından sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU