19 Mayıs coşkusuna evlerinden ortak oldular

Kırklareli'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. 19 Mayıs, pandemi tedbirleri kapsamında alınan kurallar çerçevesinde

GÜNDEM 20.05.2021 17:15:00 0
19 Mayıs coşkusuna evlerinden ortak oldular

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kırklareli’nin spordaki çifte gururu olan Milli Taekwondocular Şevval ve Şefika Çakal ikiz kardeşleri evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Vali Bilgin, ülkemizi ve Kırklareli’ni başarıyla temsil eden milli sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Vali Bilgin, daha sonra ömrü boyunca spor ile ilgilenen ve meslek hayatı boyunca nice sporcu gençler yetiştiren emekli Coğrafya Öğretmeni Nihat Özge’yi evinde ziyaret ederek, bayramını kutladı.

 

19 MAYIS’TA DOĞAN GENÇLER UNUTULMADI

 

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda doğan gençlerin sürpriz doğum günü pastaları görevliler tarafından evlerine ulaştırıldı. Bayram etkinlikleri kapsamında, Kırklareli sokak ve caddelerinde Kırklareli Valiliği’nin sesli yayın aracından yayınlanan Gençlik Marşları ile bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Vatandaşlar da alkışlarla bu coşkuya ortak oldu.

 

İSTİKLAL MARŞIMIZ OKUNDU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 81 ilde olduğu gibi Kırklareli’nde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Vali Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte İğneada Beldesi’nde vatandaşlar ile beraber tek yürek tek nefes olarak 19 Mayıs Çarşamba günü saat 19.19’da balkonlara ve camlara çıkarak İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırklareli merkezde Kırklareli Valiliği tarafından oluşturulan araç konvoyu ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na evlerinin balkonlarından Türk Bayrakları ve alkışlar ile destek veren vatandaşlar ile bayram coşkusu doruğa ulaştı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ