"Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Lüleburgaz Belediyesi tarafından bağımsızlık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi konuşan Lüleburgaz Belediye B

GÜNDEM 19.05.2021 12:23:00 0

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

BAĞIMSIZLIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

 

Sosyal medyadan da yayınlanan etkinliklerin yanı sıra önceki akşam “Bağımsızlık Yürüyüşü” düzenlendi. Kongre Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Edirne Bayırı’nda bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla sona erdi.  Lüleburgaz Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanan yürüyüşe Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Mehmet Kurugül, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

“ATAMIZIN İZİNDEN YÜRÜYORUZ”

 

Program öncesi konuşma yapan Başkan Gerenli, 19 Mayıs’ın Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı için önemli bir tarih olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşini Samsun’da yaktığını belirtti. Gerenli, “’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atamızın izinden yürüyoruz. Lüleburgaz olarak her sene olduğu gibi bu sene de Kongre Meydanı’ndan Edirne Bayırı’na aynı azim ve kararlılıkla yürüyerek bağımsızlık ateşimizi bir kez daha yakacağız. Bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyecek. 19 Mayıslar ve ulusal bayramlarımız büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam edecek” diye konuştu.

Haber / Menşure KARDEŞ