19 Mayıs, Türk milletinin yeniden şaha kalkışının başlangıcıdır

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 102'nci yılı dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe

GÜNDEM 19.05.2021 12:04:00 0
19 Mayıs, Türk milletinin yeniden şaha kalkışının başlangıcıdır

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’nci yılı Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. 

TÜRK MİLLETİNİN ŞAHA KALKIŞININ BAŞLANGICI

Dün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, 19 Mayıs’ın milletimizin onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kere daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu belirtti. 

 

“TÜRK GENÇLİĞİ BUNDAN SONRA DA ATASININ EMANETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet ettiğini anımsatan Baran, “Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine, Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz” dedi. 

 

“ÜLKEMİZİ GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYACAKTIR”

Birlik, beraberlik içinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk gencinin ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacağını söyleyen Baran, “Unutmamalıyız ki, her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bu duygularla, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi. 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Şans’ın “19 Mayıs Gençlik Marşı” isimli şiiri okumasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Gençlik koşusunda 100 metre kadınlarda birinci olan Birsen Engin, 100 metre erkeklerde birinci olan Hüseyin Hanbaş, 800 metre kadınlarda birinci olan Hilal Öztürk, 800 metre erkeklerde birinci olan İsmail Baki, açık hava okçuluk yarışmasında küçük kızlar olimpik yay kategorisinde birinci olan Mira Kahraman ve küçük erkekler olimpik yay kategorisinde birinci olan Ramazan Yazçiçek’e ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban verdi. 

 

ÖDÜLLERİNİ AKYILDIZ VE AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

Gençlik koşusunda 100 metre kadınlarda ikinci olan Edanur Geyik, 100 metre erkeklerde ikinci olan Muratcan Keskin, 800 metre kadınlarda ikinci olan Gizem Önkol, 800 metre erkeklerde ikinci olan Arda Baydar, açık hava okçuluk yarışmasında küçük kızlar olimpik yay kategorisinde ikinci olan Meldanur Köse ve küçük erkekler olimpik yay kategorisinde ikinci olan Yasin Eyyüpoğlu, ödülünü Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız’ın elinden alırken; gençlik koşusunda 100 metre kadınlarda üçüncü olan Gizem Önkol, 100 metre erkeklerde üçüncü olan Nami İlker Göktaş, 800 metre kadınlarda üçüncü olan Birsen Engin, 800 metre erkeklerde üçüncü olan Umutcan Gündoğan, açık hava okçuluk  yarışmasında küçük kızlar olimpik yay kategorisinde üçüncü olan Derya Lel ve küçük erkekler olimpik yay kategorisinde üçüncü olan Deniz Lel’e de ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. 

ÖDÜL TÖRENİNİN ARDINDAN SONA ERDİ

Dün saat 10.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Şerifoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan program ödül töreninin ardından sona erdi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN