Seracılıkta Kadın Eli Projesi için başvurular alınmaya başlandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kadın istihdamının artması amacıyla hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Seracılıkta Kadın Eli projesinde başvurular alınmaya başlandı. SÃ?

GÜNDEM 19.05.2021 12:00:00 0
Seracılıkta Kadın Eli Projesi için başvurular alınmaya başlandı

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve KADEM ( Kadın ve Demokrasi Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında alım garantili üretim yaptırılacağını belirten yetkililer, “60 dönüm alan üzerine kurulan seralarda en az 60 ailenin iş imkânına ulaşması sağlanacak. Tahsis edilecek seraların tüm ekipmanları proje ile temin edilecek ve seracılık konusunda eğitim verilecek. Projede gelir durumu düşük ve ihtiyaç sahibi aileler öncelikli tutulacak. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan proje, istihdama sağladığı katkı ile bölgede örnek teşkil edecek” dedi. 

 

BAŞVURULAR 6 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

 

Projede 1’inci etap başvurularının 6 Haziran’da sona ereceğini belirten yetkililer, başvuruların Süleymanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden ve AK Çözüm Merkezi üzerinden alınacağını dile getirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de “Üretmenin ve emeğin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatan Seracılıkta Kadın Eli projemiz ile hemşerilerimiz hem üretecek, hem de bu üretimlerinin bir gelire dönüştüğünü görecekler. Yerli tohumlarımızın hayat bulacağı verimli topraklarımızda yetişecek sebze, meyve ve bitkiler, şehrimizin sosyal ve ekonomik alanda yeni dinamiği olacak” dedi. Yüksel, en az 60 ailenin yararlanacağı serada üretilen ürünlerin, kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlamasının yanı sıra, dar gelirli vatandaşlara da ek gelir kaynağı olacağını dile getirdi. 

Haber / Menşure KARDEŞ