Edirne Belediye Meclisi toplandı

Edirne Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesinde Edirne Bel

GÜNDEM 18.05.2021 14:26:00 0
Edirne Belediye Meclisi toplandı

Sultan Hotel’in hem Kırkpınar zamanı belediye misafirlerini ağırlamak hem de öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla belediye tarafından kiralanması konusu Nisan ayı olağan toplantısında görüşülmüş, AK Parti grubunun talebi ile her parti grubundan bir ismin katılımıyla komisyon oluşturulmasına ve komisyonun konuyla ilgili çalışma yapmasına oy birliğiyle karar verilmişti. Komisyon raporu meclise sunulurken, konu meclis toplantısında yeniden görüşüldü. Yapılan görüşmelerde otelin kiralanması AK Parti ve MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“CUMHURİYET YURTLARINA NASIL KARŞI ÇIKIYORLAR HERKES GÖRECEK”

 

Burasının kız öğrenci yurdu olarak hizmet vermek için kiralanacağını kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz kızlarımızı yokluktan ve garibanlıktan dolayı ne oluğu belirsiz insanların ellerine teslim etmeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş yöneticileriyiz. Bizim evlatlarımız ekonomik şartları olmasa da uygun koşullarda barınmaları için Edirne Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu çocukları cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Cemaat yurtlarını alkışlarla kabul edenler, Cumhuriyet yurtlarına nasıl karşı çıkıyorlar herkes görecek” dedi.

 

“2022 EDİRNE YILI OLMALI”

 

Edirne’nin son 200 yılda dört büyük işgal görmüş bir kent olduğunu belirten Gürkan, “Cumhuriyeti’mizin kurucusu, Büyük Önder, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde halkımız ile kazanılan Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Edirne’de 25 Kasım 1922 tarihinde Türk ordusu tarafından Yunanlılardan teslim alınarak, sonsuza kadar ebedi Türk yurdu olarak kalmıştır, kalmaya da devam edecektir. 2022 yılı Edirne’nin sonsuza kadar kurtuluşunun 100. Yılı. Pandemi bir çok esnafı bitme noktasına getirmiş hatta bitirmiştir. Bazı yurttaşlarımız yokluktan dolayı intihar etmiştir. Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır kapalı olan işyerlerimiz vardır. İnsanlarımızın, esnafımızın büyük bir hızla toparlanmaya, morale, motivasyona ve desteğe ihtiyaçları vardı. Edirne 2019 yılına kadar tam bir turizm ivmesi yakalamışken, pandemi nedeniyle 2020 ve 2021’de bunun kesilmiş olması da şehrimiz açısından bir talihsizliktir. Turizmde tekrar kaldığımız yerden devam edebilmek, bu atağı sürdürebilmek, bu yükselişi devam ettirebilmek adına 2022 yılının Edirne yılı olarak ilan edilmesi konusunu detaylı olarak çalışarak, Haziran ayı meclisine getireceğiz” dedi. Yılın 365 gününü Edirne’de turizm, sanat, kültür, ticaret anlamında çok farklı etkinlikler gerçekleştirileceklerini kaydeden Gürkan, bu konuda çok kapsamlı bir çalışma başlatılması için Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır’a talimat vererek, “Her partiden bir temsilcinin katılacağı bir düzenleme kurulunun oluşturulmasını da meclisinize şimdiden öneriyorum” dedi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Belediye Meclis toplantısında Edirne Belediyesi’nin 2020 yılı Bütçe Kesin Hesabı Yönetim Dönemi Hesabı-Taşınır Kesin Hesabı ve İcmalinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi konusu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Babademirtaş, Dilaverbey, Medrese Alibey, Meydan, Mithatpaşa, Nişancıpaşa, Sabuni, Sarıcapaşa, Talatpaşa, Yancıkçışahin, Karaağaç Mahallelerinde görev yapmak üzere 6'şar kişilik bilirkişi heyeti de belirlenirken, mahalle muhtarlarının bilirkişi olması için belirlediği isimler oybirliğiyle kabul edildi. Belediye tarafından kiraya verilen, 10 Nisan 2021 tarihi dahil ve daha öncede kira sözleşmesi süresi sona eren yerlerin; 10 yıl süre ile kiraya verilmesi maddesi de belediye meclisinde görüşülen konular arasında yer aldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye kiracıları ile kira sözleşmelerinin bittiğini belirterek, “Pandeminin ardından kirama süresi bitmiş olan bütün işletmelerimizi 10 yıl süre ile açık ihale usulü ile ihaleye çıkmak için sizlerden yetki istiyoruz” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

 

Belediye meclis üyelerine Mimar Sinan Miniapark projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, “Daha öncede kararını almıştık. Hıdırbaba’da Mimar Sinan Eserleri Miniapark ve otel binası yapılması. Turizm Bakanlığı’mız  Hıdırlık Tabya’nın tanzimini bitirdi. Yakında müze olarak, açılacak. Dolayısıyla bu koordinatlarla belirlenen alanlar yeniden belirlendi. O yüzden yeniden 29 yıllık irtifak hakkıyla  hem Mimar Sinan Miniapark’ın yapılması hem oraya uygun bir otel yapılması ile ilgili Belediye Encümenin görevlendirilmesini meclisten talep ediyoruz” dedi. Yapılan oylamada AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri red oyu kullandı. Ancak madde CHP ve İYİ partili meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ