"İsrail'in verdiği üstün hizmet madalyası iade edilmeli"​​​​​​​

Edirne Keşan'da İsrail'in Filistin halkına ve Mescid -i Aksa'ya yönelik yapılan saldırıları protesto edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, "

GÜNDEM 17.05.2021 12:46:00 0

Keşan’da İsrail’in saldırıları protesto edildi. Protestolarda sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü.

 

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Bir grup insanın sosyal mesafe gözetmeksizin yapmış oldukları protesto içerikli toplantı kabul edilir değildir. İçinde bulunduğumuz hassas durumu göz önünde bulundurarak zulme karşı tepkimizi yazılı ve görsel basınla ortaya koymaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MANİDARDIR”

 

“Terörün her türlüsüne sonuna kadar karşıyız” diyen İl Başkanı Ekrem Demir, "Ancak böyle bir ortamda cenazelerimizi dahi kısıtlı sayıda birinci derecede akrabalarımızla kaldırırken, sokağa çıkanlara ceza yazılırken bu toplantının kabul edilir bir tarafı yoktur. Ayrıca bu topluluğun Çin zulmüne aynı hassasiyeti göstermemesi manidardır. Ayrıca iktidar sahipleri İsrail’i protesto edeceklerse önce İsrail’in verdiği üstün hizmet madalyasını iade etmelidir. Sonra İsrail’e ve mallarına yaptıkları protesto inandırıcı olsun” dedi.

 

“NEFRETLE KINIYORUM”

 

Demir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İçinde bulunduğumuz hassas durumu göz önünde bulundurarak zulme karşı tepkimizi yazılı ve görsel basınla ortaya koymaya çalışıyoruz. Yetkililerin ve STK’ların da aynı hassasiyeti göstermesini rica ediyorum. Mescid-i Aksa’ya İsrail’in, Doğu Türkistan’a Çin’in yaptığı katliamı nefretle kınıyorum"

 

Haber / Erdal AYDIN