Kalçasını kıran yaşlı adam, sesini güçlükle duyurdu

Edirne'de önceki gün akşam saatlerinde düşen ve kalçasında kırıklar oluşan Mehmet Ali Serindir (92), dün öğle saatlerinde sesini duyurabildi. Yukarı kattaki komşularının sesi duyarak haber vermesiyle olay

GÜNDEM 10.05.2021 13:19:00 0
Kalçasını kıran yaşlı adam, sesini güçlükle duyurdu

Edirne’de, Mithatpaşa Mahallesi Ortakapı Caddesi üzerindeki tek odalı müstakil evde yalnız yaşayan Mehmet Ali Serindir, önceki gün akşam saatlerinde tuvalete kalktığı sırada düşerek yaralandı.

 

İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI

 

Kalçasında kırıklar oluşan Serindir'in bağırışlarını dün öğle saatlerinde komşuları fark ederek, 112 ekiplerine haber verdi. Kapının kilitli olduğu eve giremeyen 112 ekipleri, durumu Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiyenin kapısının kırarak girdiği evde sağlık ekipleri Serindir’e ilk müdahalesini yaptı. İlk müdahalede kalçasında kırık tespit edilen Serindir, 112 ekipleri tarafından tedavisi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.

 

“HİÇ KİMSESİ YOK”

 

Yaşlı adamın komşusu Erol Çomak, olayı fark eder etmez durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdiklerini belirterek, "Tuvalete kalkmış. Tuvaletten çıktıktan sonra ayağı kaymış ve düşmüş. Zaten ayağında bir problem vardı. Karşıda komşular sesini duymuş. Ben de polise ve ambulansa haber verdim durumu hemen" ifadelerini kullandı. Ahmet Güler ise, "Ben yanında komşusuyum. Yukarıdan komşular duymuş sesini. Hiç kimsesi yok. Biz de olayı duyduk ve haber verdik" şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ