Vali Bilgin, Trafik Haftası etkinliklerine katıldı​​​​​​​

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yol kontrol noktalarındaki yoğunlaştırılmış dinamik denetimler ile Trafik Haftası etkinliklerine katıldı. Vali Bilgin, tam kapanma döneminde evlerinde kalan vatandaşlara "Trafikt

GÜNDEM 7.05.2021 13:26:00 0
Vali Bilgin, Trafik Haftası etkinliklerine katıldı​​​​​​​

İl genelinde şehir giriş çıkışlarında güvenlik güçleri tarafından oluşturulan yol kontrol noktalarında tam kapanma süreci boyunca devam eden yoğunlaştırılmış dinamik denetimlere katılan Vali Osman Bilgin, 1-7 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla trafik güvenliği kuralları ve araç içerisinde emniyet kemerinin kullanımının önemi ilgili sürücülere rehberlik edici bilgilendirmelerde bulundu.

 

“ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

 

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Tam Kapanma Döneminde” Dinamik Denetim Modeli Genelgesi çerçevesinde Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetimler ilimiz genelinde şehir giriş çıkışlarındaki uygulama noktaları olmak üzere hayatın her alanında Valimiz Sayın Osman Bilgin'in koordinesi ve yönetiminde sokağa çıkma kısıtlaması süresi boyunca dışarıda bulunan araçlar tek tek durdurularak sokağa çıkma kısıtlamasından herhangi bir muafiyetinin bulunup bulunmadığı, aracın/kişinin bulunduğu yerin/zamanın, muafiyetin nedeni, zamanı ve güzergâhı ile uyumluluklarının kontrol ve denetimleri 7/24 esasına göre aralıksız devam ediyor” denildi.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 

1-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Karayolları Trafik Haftası etkinliklerinin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye", “Emniyet Kemerimi Unutmam” sloganları etkin olarak kullanılarak, trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışların basın ve sosyal medya ile paylaşımına yönelik farkındalık çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

 

“BİREYSEL TEDBİRLERE UYMALIYIZ”

 

Vali Osman Bilgin, katıldığı yol kontrol noktalarındaki Trafik Haftası etkinliklerinde, pandemide sosyal izolasyonun hayati önem taşıması sebebiyle uygulamaya geçilen tam kapanma döneminde evlerinde kalan vatandaşlara “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", “Emniyet Kemerimi Unutmam” sloganlarını ve diğer trafik güvenlik uyarılarını hatırlatmak için etkinlik ve faaliyetleri bu konsepte göre kurguladıklarını ifade etti. Vali Bilgin, “Bugünlerde evlerimizde kalarak salgının önlenmesine destek veriyoruz. Sağlık ve yaşama hakkımızın değerini bugünlerde çok daha iyi anladık. Salgında olduğu gibi trafikte de birinci önceliğin kurallara uymak olduğunu unutmamalıyız. Hayati önem taşıyan kurallara uymanın yetkili otoritelerce belirtilmesine rağmen bireysel olarak bizler önlemlere ve kurallara uymadığımız sürece hiçbir zaman tam olarak etkinlik kazanamayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN