Yeni Medya ve Gazetecilik konferansı yapıldı

Trakya Üniversitesi, deneyimli gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen "Yeni Medya ve Gazetecilik" konulu konferansa ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversitesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak

GÜNDEM 3.05.2021 14:54:00 0
Yeni Medya ve Gazetecilik konferansı yapıldı

Trakya Üniversitesi, farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler düzenleyerek faaliyetlerine devam ediyor. Basın ve medya sektöründeki yeniliklerin tartışıldığı “Yeni Medya ve Gazetecilik” konferansı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun moderatörlüğünde çevrim içi olarak yapıldı.

 

GÜNCEL SORUNLAR ELE ALINDI

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından konuşmacılar sırasıyla, yeni medya ve gazetecilik konusundaki görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Konferansta, yeni medya kavramının etkileri, günümüz gazeteciliği ve güncel sorunlar ele alınarak tartışıldı. Gazeteci-Yazar Erem Şentürk de, yeni medya ve eski medya kavramlarının geçmişten günümüze tartışılan bir konu olduğunu belirterek yeni medyanın alan tanımı ve bu konuda yürütülen formel tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Şentürk konuşmasında “Medyanın yenisi, eskisi olur mu tartışması esasında çok eski bir tartışma. Bu konuda her değişim ve dönüşümde karşılaştığımız iki temel problem var. Değişim dönüşüm devam ettikçe de bu problemler karşımıza çıkmaya, bu konuları konuşmaya ve tartışmaya devam edeceğiz. Bu sorunlardan biri formel problemler, diğeri ise alan tanımı problemi. Bizim, yeni medya konusunda insanların neye ihtiyacı var, buna ne kadar ihtiyacı var ve ne zaman ihtiyacı var sorularının cevabına ulaşmamız gerekiyor” dedi.

 

“2 MİLYAR İNTERNET SİTESİ VAR”

 

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci de, “Bugün dünyada 4 milyara yakın internet kullanıcısı var. Bu nüfusun yaklaşık 2,5 milyarını aktif kullanıcı olarak düşündüğümüz zaman dünyada bu kadar aktif muhabir olduğunu düşünebilirsiniz. Biz sosyal medyayı kullanan herkesi artık muhabir gibi düşünmeye başladık. Bu olgu, bilgiyi süzgeçten geçirmeden paylaşım yaptığı süre içerisinde sosyal medya ve internet medyasında dezenformasyon ve gerçek olmayan haberlerle karşılaşmaya devam edeceğiz. Yine dünyada 2 milyar internet sitesi var. Ülkemizde ise yaklaşık 36 milyon internet sitesi var ve bunun 8 milyonu aktif. Gerçekle ilgisi olmayan bir haberin herhangi bir sitede yayımlandıktan sonra gerek başka siteler gerekse sosyal medya üzerinden yayılımını hesaplamaya kalktığımızda mucizeye ulaşırız” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA