Tam kapanmada sokaktaki canları unutmadılar

Edirne'de, tam kapanma sürecinde sokaktaki canları unutmayan hayvanseverler, valilikten özel izin alarak, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi. Sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu bölgelere mama bıra

GÜNDEM 2.05.2021 12:55:00 0
Tam kapanmada sokaktaki canları unutmadılar

Meriç Nehri kıyılındaki NATO Köprüsü bölgesine giden hayvanseverler, burada bulunan sokak hayvanları için mama bıraktı.

 

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORLAR

 

Pandemi nedeniyle sokak hayvanlarının aç kaldığını ve zor günler geçirdiğini dile getiren hayvansever Mürvet Taşvur, “Pandemi nedeniyle bu zor günlerde arkadaşlarımızla sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyoruz. Her yer kapalı ve sokak hayvanları çok zor günler geçiriyorlar. Aç kalıyorlar. Biz de buna duyarsız kalmamak için sokak hayvanlarını besliyoruz. Köpeklerin çok bakımsız olduğunu görüyoruz, parazit aşıları da olmaları gerekiyor” dedi. Taşvur, pandemiden insanlar kadar sokak hayvanlarının da etkilendiğini ifade etti.

 

DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

 

Seda Engin de tam kapanmada valilikten aldıkları izinle sokak hayvanlarını beslediklerini belirterek, “Edirne'de pandemi nedeniyle sokak hayvanları çok zor günler geçiriyorlar. Biz de sürekli sokakları gezerek dostlarımızı besliyoruz. İş yerleri de kapalı olduğu için canlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Bugün burada 25 köpeğimizi besleyeceğiz” dedi. Engin, herkesi sokak hayvanlarına duyarlı olmaya davet etti.

 

Haber / Ruşa ELMA