Akıllı Kampüs çalışmaları değerlendirildi

"Kırklareli Üniversitesi Akıllı Kampüs ve Tıp Fakültesi Akıllı Bina Tasarımı" toplantısı Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür başkanlığında yapıldı. Toplantıda "AkÄ?

GÜNDEM 2.05.2021 12:14:00 0
Akıllı Kampüs çalışmaları değerlendirildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, gelişen teknolojinin yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretim süreçlerine entegre edilmesinin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kırklareli Üniversitesi’nin dijital dönüşüm politikası kapsamında Akıllı Kampüs, Ekolojik Akıllı Eğitim Ortamları, Yeşil ve Çevreci Kampüs ile Atık Yönetim Sistemi kavramlarının önemine dikkat çeken Şengörür, inşaat çalışmaları devam eden Tıp Fakültesi binası ve mevcut binalarda kullanılması öngörülen dijital sistemleri ortaya koymak ve bu sistemler için gerekli altyapı sistemlerinin tanıtılması, gereksinimlerin belirlenmesi ve olası uygulamaların desteklenmesi amacıyla düzenlemiş oldukları toplantının verimli geçmesi dileğinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur da, yaptığı açılış konuşmasında üç farklı ekibin öneri raporlarının oluşturulmasında yürüttüğü ön hazırlık çalışmaları ve bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları toplantılarla ilgili bilgiler aktardı.

 

ÖNERİ RAPORLARI SUNULDU

 

Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Eğitim-Öğretimi Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Tıp Fakültesi Binası Dijital ve Akıllı Eğitim Ortamları Tasarımı” başlıklı öneri raporunun sunumunu Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora Aslan yaptı. Sunumda Akıllı eğitim ortamlarına ilişkin dijitalleşme önerileri bağlamında Dijital Öğrenci Kimliği, Akıllı Kürsü Sistemi, Akıllı Yoklama Sistemleri, Dijital Pano Sistemleri, Akıllı Sınıf, Merkezi Yönetimli Akıllı Duyuru Panoları, Doküman ve Materyal İnceleme-Okuma Kameraları konularında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Aslan, sunumun devamında akıllı kampüs için fiziki alt yapılara yönelik dijitalleşme önerileriyle ilgili olarak Akıllı Ateş Ölçüm Sistemi, Dijital Hijyen, Akıllı Hijyen Kontrol Sistemi, Akıllı Bina Yönetim Sistemleri, Akıllı Aydınlatma Sistemi, Akıllı İklimlendirme Sistemi, Akıllı Bina Sıhhi Tesisat Sistemi, Plaka Tanımalı Otopark Sistemi, Kampüs İçi Akıllı Yönlendirme Sistemleri hakkında bilgi paylaştı. 

 

LABORATUVAR ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Yeler ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fürüzan Aslan ise, yaptıkları “Kırklareli Üniversitesi Akıllı Yeşil Kampüs” başlıklı öneri raporu sunumunda; Akıllı Sulama Sistemleri, Yağmur Suyu Yönetimi/Yağmur Hasadı, Bitkisel Uygulama, Kentsel Donatılar, Elektrikli Araçlar ve Bisiklet Yolları, Solar Güneş Panelleri, Atık Yönetimi ve Eğitim konularında yapılabilecek çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Rükneddin Aslan da Fakülte bünyesinde gerçekleştirilen alt yapı ve laboratuvar kurulumu çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Prof. Dr. Aslan, Fakültedeki toplam laboratuvar sayıları bu laboratuvarların dijital alt yapılarına yönelik yapılan çalışmalar ve bu alandaki en güncel laboratuvar örneklerine yönelik fakültedeki alanında uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

 

Haber / Ruşa ELMA