"Her zaman işçimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, "Her zaman işçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece al

GÜNDEM 30.04.2021 14:18:00 0

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

 

“ÇALIŞMA ŞARTLARININ DA ÇOK KÖTÜ OLDUĞU YILLARDI”

 

1 Mayıs’ın 2 yıldır pandemi gölgesinde geçtiğini vurgulayan İYİ Parti’li Erseçkin, “1880'li yıllar, ağırlıklı olarak beden gücünün fazlasıyla uygulandığı ve çalışma şartlarının da çok kötü olduğu yıllardı. 14-15 saate kadar işçilerimiz çalıştırılırken, şirketler de baskı ile çalışanların haklarını bir bir elinden alıyordu. 1881 yılında yarım milyon işçiyi temsilen kurulan Örgütlü Meslek ve Emek Birlikleri Federasyonu ‘8 saatlik iş günü’ mücadelesini ülke geneline yaymak ve işçilerin kararlılıklarını göstermek amacıyla mücadeleyi yükseltti” ifadelerini kullandı. 

 

“İŞÇİ BAYRAMI MAALESEF MEYDANLARDA KUTLANAMIYOR”

 

ABD’nin Şikago kentinde 40 bin tekstil işçisinin gerçekleştirdiği eylemin kanla bastırıldığını belirten Erseçkin, “Aynı kentte, bir fabrikada 8 saatlik işgünü için greve çıkan bin 400 işçi işten atıldı. Aynı tarihlerde greve çıkanlara ateş açıldı ve 4 işçi yaşamını yitirdi. Bu olayların ardından işçilerin mücadelesi hız kazandı. Dünyanın her yerinde işçilerimiz hak talepleri için mücadelelerini sürdürdü. Uzun mücadeleler sonucunda 1890'dan başlamak üzere 1 Mayıs, ‘Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ olarak kabul edildi. Bugün ise İşçi Bayramı maalesef meydanlarda kutlanamıyor” ifadelerini kullandı.

 

“EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLECEKLERİ BİR DÜNYA DİLİYORUM”

 

“Pandemi nedeniyle bu yıl işçilerimizle birlikte meydanlarda olamayacağız” diyen Erseçkin, “Fakat, bizler iyilik neferleri olarak her zaman işçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece alın teri ve emekleriyle ezilen, emeğinin karşılığını alamayan ve üretmekten başka çaresi olmayan devletin malına zarar geleceği düşüncesiyle ayağındaki çizmeyi çıkararak ambulansa binen fakat hiçbir zaman yaptığı fedakarlık kadar istediğini alamayan işçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. İşçi ve emekçilerimizin alın terinin soğumadan emeğinin karşılığını alacağı günler yakındır. Bu vesileyle İşçi Bayramı’nı kutluyor, tüm işçilerimizin emeğinin karşılığını alabileceği bir dünya diliyorum” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA