Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yıl dönümü kutlandı

Osmanlı ordusunun 1916 yılında Irak'ın Kut Bölgesi'nde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olarak tarihe geçen "Kut'ül Amare Zaferi"nin 105. yıl dönümü Çorlu Mimar Sinan Anadol

GÜNDEM 30.04.2021 13:45:00 0
Kut

Programa; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Mimar Sinan Anadolu Lisesi Yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

GÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATTI

 

Programda Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kayhan Daşdan Kut'ül Amare Zaferi hakkında bilgi vererek günün önemini anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Akabinde Halil Paşa'nın zafer sonrası askerlerine hitaben yaptığı konuşma öğrenciler tarafından okundu. Program Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müzik öğretmenleri ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Geçmişten Kut'ül Amare'ye" adlı orotoryonun seslendirilmesinin ardından sona erdi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederiz” denildi.

 

Haber / Buse SERİN