"Güzel günleri düşünerek tedbirlere sıkı şekilde uyalım"

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu (TUYUP) Başkanı Önder Akdağ, Edirne'de 23 Mayıs´ta yapılacak Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun sağlıklı yapılabilmesi için vatandaşlardan kısıtlama kuralların

GÜNDEM 30.04.2021 11:20:00 0

Edirne´de Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından Edirne Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteğiyle bu yıl Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu´nun 6´ncısı düzenlenecek.

 

“ÇEVRE VE SIFIR ATIK İÇİN EDİRNE´DE KOŞACAĞIZ”

 

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, vatandaşlardan kısıtlama kurallarına uymalarını isteyerek, yurtdışından da yaklaşık 100 sporcunun katılacağını belirtti. Akdağ, "Bu yıl bin atletle çevre ve sıfır atık için Edirne´de koşacağız. Öncelikle bütün organizasyona katılacak sporculardan ve vatandaşlardan, kısıtlama günlerinde kurallara riayet etmelerini, pandemi kurallarına uymalarını, doğal olarak açılma başladığı zaman güzel günlerin bizi beklediğini düşünerek bu tedbirlere sıkı bir şekilde uymalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“KURALLAR ULUSLARARASI SPORCULAR İÇİN DE GEÇERLİ”

 

Akdağ, "Şehrimiz için önemli bir iş yapıyoruz. Bu süreçte esnafımız zor günler yaşıyor. Biz de bu organizasyonu şehrimizde bin atletle gerçekleştirerek yaklaşık 2 bin kişilik bir katılımla şehrimizin ekonomisine, kültür, sanat ve spor alanına bir katkı sunuyoruz. Bu anlamda bu organizasyon çok önemli. Tabii burada en önemli şey bu organizasyonun pandemi kuralları çerçevesinde yapılması. Burada Türk vatandaşlar için geçerli olan kuralların hepsi uluslararası sporcular için de geçerli. Yurtdışından geliyorlarsa, bununla ilgili testler var. Çıkarken de testler var. Böylece sporcular organizasyona rahat şekilde gelecek. Bu sene yabancı atlet sayısı yaklaşık 100 kişi civarında. Pandemiden dolayı bu durum böyle. Pandemi olmamış olsaydı yaklaşık yüzde 50´si yabancı sporcuyla gerçekleşecek bir organizasyondan bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“TEMASLARI MİNİMUMA İNDİRMİŞ OLACAĞIZ”

 

Racetiming chip sistemleri ölçüm koordinatörü Kerim Fevzi Karaoğul da, “Organizasyon tamamen pandemi koşullarıyla gerçekleştirilecek. Sosyal mesafeye dikkat edilerek cumartesi günü alanımızda ilk önce kit dağıtımı yapılacak. Sıfır temas parolasıyla koşucuların ilk önce alana girişlerini sağlayacağız. 4 noktadan kit dağıtımını gerçekleştireceğiz. Akabinde Pazar günü bin kişiyi 10 gruba bölerek kademeli olarak yarışa start vereceğiz. Bu şekilde sporcuların birbirleriyle temaslarını minimuma indirmiş olacağız. Akabinde de yine pandemi kurallarıyla ödül törenini gerçekleştireceğiz. Umarım çok başarılı bir organizasyona imza atacağız" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA