Personeller kısmi ve dönüşümlü çalışacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan karar doğrultusunda, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında, kamu kurumlarının çalışma programının

GÜNDEM 29.04.2021 14:24:00 0
Personeller kısmi ve dönüşümlü çalışacak

Daire müdürleri ile Belediye Meclis Salonu’nda toplantı yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Alınan kararlar doğrultusunda Edirne Belediyesi olarak kısmi ve dönüşümlü çalışma ile tüm birimlerimizde çalışan personelimiz işlerine devam edecek” dedi.

 

BELİRTİLEN KURALLAR ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞACAKLAR

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar ve ardından çıkarılan uygulama yönetmelikleriyle kamu kurumlarında da bir çalışma programı belirlendiğini ifade eden Gürkan, “Biz de bu kapsamda çalışmalarımızı kısmi ve dönüşümlü sistemle sürdüreceğiz. Kabine genelgesinde, Mahalli idarelerin toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personelinin kısıtlama kapsamı dışında olduğu belirtildi. Ancak daha sonra çıkarılan ayrı genelgelerle tüm kamu kurumlarının evden ya da kısmi ve dönüşümlü çalışma yapacağı belirtildi. Belediyelerde hizmetlerin durması gibi bir durum olamaz. Bu nedenle tüm birimlerimiz belirtilen kurallar kapsamında personel çalıştıracak. Sahada çalışan ekiplerimiz, bürolarımız azami oranda personel ile işlemlerini sürdürecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ