113 bin dekar mera ıslah edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında 2021 yılında gübreleme işlemi yapılan meraların kontrolleri yapılmaya başla

GÜNDEM 28.04.2021 15:10:00 0
113 bin dekar mera ıslah edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Malkara’ya bağlı Hereke, Gönence ve Sağlamtaş Mahallelerinde mera kontrolleri yapıldı.

 

100 BİN KİLOGRAM GÜBRE UYGULAMASI YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında Şubat ayında 12 kırsal mahallede 100 bin kilogram 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirdiklerini söyleyen Albayrak, “Projenin 113.105 dekar alanda uygulandığı ve dekar başına 150'şer kilogram ot verimliliği artışı meydana geldiği hususu göz önünde bulundurulduğunda 33.931 ton kaba yem elde edildiği değerlendirilmektedir” dedi. Proje kapsamında yer alan 126 mahallede Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapılan eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri sonucunda besicilerin meraların verimli bir şekilde kullanılması konusunda bilinçlendirildiğini ve meralardaki verim artışının sürekli haline getirilmesine imkan sağlandığını söyleyen Albayrak, “Projemizin uygulama alanının daha da genişletilmesi konusunda yeni talepler gelmeye devam etmektedir. Bu durum Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemizin ne denli başarılı olduğunun somut bir göstergesidir” dedi.

 

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. 2015 yılında başlatılan proje ile toplamda, 113 bin dekar meranın ıslahı yapıldığı, yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılmasının hedeflendiği, böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmelerin kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılayacağı belirtildi.

 

Haber / Buse SERİN