Erseçkin: Tam kapanmada vakalar düşmezse işimiz zor

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, bugün saat 19.00'da başlayacak olan ve 18 gün sürecek tam kapanma öncesinde tüm vatandaşlara ve esnaflara gerekli destek verilmesi gerekti?

GÜNDEM 28.04.2021 14:58:00 0
Erseçkin: Tam kapanmada vakalar düşmezse işimiz zor

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 29 Nisan Perşembe 19:00’dan itibaren uygulanacak ve 17 Mayıs 05:00’e kadar devam edecek olan tam kapanma süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“TAM KAPANMAYA EKONOMİK DESTEK PAKETİ ŞARTTIR”

 

“Tam kapanma kararı geç kalınmış bir karar” diyen İlçe Başkanı Erseçkin, “Pandemi süreci ülkeyi felakete götürürken ısrarla vurguladığımız ‘tam kapanma’ uygulaması geç de olsa yerinde karar. Esnafımızın tamamen kapanmaması için! Tam kapanmaya ekonomik destek paketi şarttır. Vatandaş IBAN değil destek bekliyor! Yapılan lebalep kongreler, kalabalık toplantılar ve uygulanan mantıksız kararlar nedeniyle maalesef vaka sayılarımız 60 binin üzerine çıkmıştı. Son birkaç gündür ise vaka sayıları 40 bin ila 50 bin arasında gidip gelirken uygulanan tam kapanma kararı doğru bir karar” dedi. 

 

“TOPLANTILAR SALGIN SONUNA BIRAKILMALIYDI”

 

Erseçkin, “Günlerdir hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğuna ve vatandaşlarımızın hastanede sıra beklediğine dair duyumlar almaktayız. Bu salgın elbette bir gün bitecek. Fakat bitene dek gerekli önlemler zamanında alınmalı ve kongreler, toplantılar salgın sonuna bırakılmalıydı. Umarım bu tam kapanma kararı ile vaka sayısında beklenen düşüş gerçekleşir. Yoksa işimiz gerçekten zor” ifadelerini kullandı.

 

“AŞI BULMAKTA ZORLANIYORUZ”

 

Aşı çalışmalarında çok geride olduğumuzu, birçok ülkenin aşıda bizi geride bıraktığını da kaydeden Erseçkin, “Hatta bazı ülkelerde salgın tamamen kontrol altına alınarak normalleşmeye başladı. Biz ise geriye doğru gitmeye, başladığımız yere geri dönmeye devam ediyoruz. Aşı bulmakta zorlanıyoruz. Yerli aşımız bir türlü faaliyete geçmiş değil. Bununla ilgili maalesef tarih de verilemiyor” dedi.

 

“HAZİNENİN ASIL SAHİBİ MİLLETİMİZ”

 

Tam kapanma öncesi destek paketlerinin de vatandaşı ve esnafı doğrudan etkileyeceğine vurgu yapan Erseçkin, şu ifadeleri kullandı: “Ancak ihtiyacı olan vatandaşlarımız bu süre içerisinde devletinden ne gibi destek alacaklarını da duymak isterdi. Netice de ömürleri boyunca devletimize vergi verdiler ve vermeye devam edecekleri için hazinenin asıl sahibi de milletimiz. Hal böyle iken esnafımıza ve vatandaşlarımıza destekler daha fazla olmalı. Bu süre zarfında vatandaşlarımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacaktır. Fakat aynı desteği devletin de göstermesi gerekir”

 

Haber / Buse SERİN