Saros Körfezi'nde yaz sezonu hazırlıkları başladı

Keşan Belediyesi, Saros Körfezi'ni yaz sezonuna hazırlıyor. Yaz sezonu öncesinde mücavir alanlarda planlamalar dahilinde çalışmalara devam ederken, Saros Körfezi'nde bulunan ve mavi bayraklı plajları olan

GÜNDEM 28.04.2021 10:33:00 0
Saros Körfezi

Keşan Belediyesi ekipleri, her yıl binlerce turisti ağırlayan Saros Körfezi’nde yaz sezonu hazırlıklarına başladı.

 

ŞEHİR İÇERİSİNDE ŞEBEKE BAĞLANTILARI YAPILACAK

 

Öte yandan Erikli Sahili’nde yaşanan su sıkıntısını çözecek olan Erikli Sahili İçme Suyu Terfi ve Şehir Şebeke Hattı Yapım İşi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten yetkililer, “Proje, Enez’in Kocaali köyünde bulunan kuyulara enerji nakil hattı yapılması, su depoları, paket arıtma tesisi yapılması, Erikli Köyü’nde yapılacak olan su deposuna kadar terfi hattı yapılması, akabinde de Erikli Sahili’ne yeni içme suyu şebeke hattı yapılması işlerini kapsıyor. Büyük bir proje. Yaklaşık 50 kilometre uzunluğunda bir hat söz konusu. Proje kapsamında şehir içerisinde şebeke bağlantıları da yapılacak” dedi.

 

'2 KOY, KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN OLARAK TESCİLLENDİ'

 

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Keşan’ın Mecidiye Köyü sınırlarında yer alan Uzunkum ve İtalyan koyları doğal sit alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ