"Yetimler, bizlere Allah'ın emanetidir"

2013 yılından bu yana her yıl Ramazan ayının 15.günü idrak edilen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla açıklama yapan Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, BirleÅ?

GÜNDEM 27.04.2021 14:56:00 0

Yetimliğe yol açan en yaygın sebeplerden birinin doğal afetler olduğunu söyleyen Bulduk, “Yetimliğe yol açan en önemli faktörlerden biri de savaş veya çatışmalardır. Bugün dünya genelindeki yetim sayısının 140 milyondan fazla olduğu tahmin edilmektedir. 14,61 milyonu Asya, 52 milyonu Afrika, 10 milyonu Latin Amerika, 7,3 milyonu Doğu Avrupa ve Orta Asya coğrafyasında yaşayan bu çocukların yaklaşık 15,1 milyonunun her iki ebeveynini de kaybettiği belirtilmektedir. Bütün bu resmî verilerin yanı sıra dünya genelinde çeşitli sebeplerle birçok çocuğun “yetim” olarak kaydedilmediği de bilinmektedir. Bütün bu koşullar dikkate alındığında, dünya genelindeki gerçek yetim sayısının 400 milyonu bulabileceği tahmin edilmektedir” dedi.

 

“73 MİLYON YETİM ÇOCUK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILIYOR”

 

Günümüzde 30’dan fazla ülkede yaklaşık 300 bin çocuğun aktif olarak savaştırıldığı, dünya genelinde 5-17 yaş arası en az 218 milyon çocuk işçi olduğu ve bunların en az 73 milyonunun tehlikeli işlerde çalıştırıldığının bilindiğini söyleyen Bulduk, “Başta yetimler olmak üzere mazlumlar bizlere Allah’ın emanetidir. İHH İnsani Yardım Vakfı şu an dünyada 110 bin yetime sponsorluk sistemi ile hamilik yapıyor. Bu sistem sayesinde sponsorlar aylık 125 lira ile bir yetimin temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Tekirdağ İHH, bu sponsorluk sistemine il genelinde 110 yetime sponsorlarımızın desteği ile katkı sunuyor. İnşallah hedefimiz yıl içerisinde 300 yetime sponsor olabilecek bağışçılarımıza ulaşmak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU