Çetin: Bir kurumu zan altında bırakmaya gerek yok

Kapaklı Karlı Mahallesi'nde bulunan bir çöp konteynerinin Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alındığı anı gösteren güvenlik kamerası görüntüleri, pes d

GÜNDEM 26.04.2021 17:58:00 0
Çetin: Bir kurumu zan altında bırakmaya gerek yok

O konteynerin Saray Belediyesi’ne ait olduğunu ve üzerinde belediyenin logosunun bulunduğunu, bunun fotoğraflarla da belli olduğunu iddia eden Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de, bu olayın, 2 çalışanın kendi inisiyatifleriyle ‘Saray Belediyesi’nin konteynerinin burada ne işi var’ düşüncesiyle gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizim talimatımız değil. Yoksa bizden yana helal olsun. Yüzlercesini verelim. Elbette ki Saray Belediyesi kalkıp da bir çöp konteynerinin peşinde koşmaz” dedi.

 

 

Kapaklı Karlı Mahallesi’nde bulunan bir çöp konteynerinin Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalındığı anı gösteren güvenlik kamerası görüntüleri, pes dedirtti. Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan o anlarda, Karlı Mahallesi’ne gelen Saray Belediyesi ekiplerinin Kapaklı Belediyesi’ne ait çöp konteynerini aldıkları görülüyor.

 

“BİR KURUMU ZAN ALTINDA BIRAKMAYA GEREK YOK”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, görüntülerin kendisine dün ulaştığını ifade ederek “Ayın 22’sine ait bu görüntüler. Muhtarlık kanalıyla geldi bize. O bölgeden sık sık çöp konteynerlerinin azaldığı şeklinde şikayetler vardı. Muhtarımız görüntülere ulaşmış, bana gönderdi. Ben de arkadaşlarla paylaştım ve bununla ilgili araştırma yapılmasını istedim. Arkadaşlar incelemeye başladı. Açıkçası bu görüntülerin kamuoyunda çok yer almasını da arzulamıyorum. Birisi eğer ki yaptıysa bunu oradaki araç şoförü ile personel yapmıştır. Burada bir kurumu zedelemeye, Saray Belediyesi’ni zan altında bırakmaya gerek yok. Hele hele bir belediye başkanını bu anlamda suçlamaya gerek yok. Çok büyütülecek bir konu olarak da görmüyorum” dedi.

 

“BİZİM YAPTIĞIMIZ KONTEYNER OLDUĞUNU ANLIYORUM”

 

“Çöp konteynerlerinin üzerine Saray Belediyesi yazdığı” şeklinde iddiaların da kendisine geldiğini söyleyen Çetin “Bu mümkün değil. Neden mümkün değil? Orası zaten bizim ilçe sınırlarımız içerisinde olan bir alan, ben çöp konteynerine de görsel olarak baktığımda bizim kendi ürettiğimiz çöp konteyneri olduğunu anlıyorum. Mesela bizim çöp konteynerimiz amatörce atölyelerimizde yaptığımız konteyner, anlaşılıyor. Ama olabilir, belki de Saray Belediyesi yazıyordur. O zaman onu sorgulamak lazım. Ben zaten bilgilere ulaştığımda Özgen başkan ile konuşacaktım konuyu. Konu çok çabuk yayıldı. Bu noktada Saray Belediyesi’ni suçlamak da istemiyorum. Oradaki çalışanın yaptığı bir terbiyesizlik diyebilirim. Adını da bulamıyorum, usulsüz bir şey” dedi.

 

“BELEDİYENİN İHTİYACI VARSA ONLARA DA KATKI VERİRİZ”

 

Saray Belediyesi’nin de konuyla ilgili inceleme yaptığı duyumunu aldığını söyleyen Başkan Mustafa Çetin, “Onlar da bu konu ile ilgili bir çalışma yürütüyorlarmış. Görüntüler belli zaten, aracın plakası belli. O arkadaşları çağırırsa belediye, zaten mutlaka doğru bilgiyi alır. Bizi ilgilendiren kısmı, biz kendi imkanlarımızla üretiyoruz bu konteynerleri, vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Saray Belediyesi’nin böyle bir ihtiyacı varsa biz onlara da katkı veririz” diye konuştu. Bu olayın 2 kişinin kendi inisiyatifleriyle yaptıkları bir yanlış olduğunu söyleyen Çetin, “Saray Belediyesi’ni zedelememek lazım. Belediye Başkanına da bu anlamda çamur atmamak gerekiyor. Hiçbir belediye başkanı, ‘git oradan bul da buraya çöp konteyneri getir’ demez” ifadelerini kullandı.

 

“BARKOD SİSTEMİNE GEÇİŞ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Sadece Karlı Mahallesi’nde değil, ilçe genelinde zaman zaman kaybolan çöp konteynerlerinin olduğunu, bu durumlarda da bölgeye yeni çöp konteynerleri koyduklarını belirten Çetin, “Şimdi şöyle bir sisteme geçiş yapmaya çalışıyoruz. Çöp konteynerine barkod tanımlaması yapıp çöp arabasına da barkod okuyucu koyup sistem üzerinden takip edeceğiz. Sahada kaç tane çöp konteynerimiz var, araç kaç kilometre gidecek, kaç konteyner boşalttıktan sonra araç dolmuş olacak bunları takip edeceğiz. Bu ara hangi mahallede ne kadar çöp üretiliyor, onun üretimini organize etmek ile ilgili çalışmalarımız var. O zaman bütün çöp konteynerlerini tek tek kodlamış olacağız. Azalan konteyner olduğu zamanda resmi olarak tespit edebileceğiz. Şu anda daha çok vatandaştan gelen şikayet ile tespit edebiliyoruz. Bunu Karlı Mahallesi’nde muhtarlığımız tespit etmiş. Bana ilettiler. İşin yasal sürecini avukatımız takip ediyor. Öğrendiğim kadarıyla Saray Belediyesi de bununla ilgili soruşturma başlatmış, başkan talimat vermiş. Kamuoyunda yer alan AK Partili belediye-CHP’li belediye tartışmalarını da doğru bulmuyorum. Bunlar toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Saray Belediyesi’nin ihtiyacı varsa elimizden geleni yaparız. Bir meclis kararı çıkartırız, onlara göndeririz. Bunlar belediyeler arasında yardımlaşılabilecek konular. Çok büyütülecek meseleler değil” dedi.

 

ERKİŞ: BİZİM TALİMATIMIZ DEĞİL

 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “’Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak’ adına evveliyetli araştırıyoruz. Araştırmalarda şuana kadar ulaştığımız ilk netice, kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığının çok açık göstergesi. Talimatımız dışında bu hareketi yapmışlar. Ancak akla gelen şu, meşhur bir Hitler savunması vardır, ‘hakkımız olan bir şeyi bizden zorla almış olandan geri almaya çalışmak bizi suçlu kılar mı’ diye. Ben burada Saray Belediyesi’ni o korkunç kişiyle birlikte anmak istemiyorum ama mahkeme kayıtlarına böyle geçmiştir. Bizim şoförümüz, şuana kadar kimden talimat aldığını bilmiyorum ama gidip orada bize ait olan, Saray Belediyesi’ne ait olan -fotoğraflarla da belli- çöp konteynerini kamyonun arkasına takıp geri almış. Bizim talimatımız değil. Yoksa bizden yana helal olsun. Yüzlercesini verelim. Elbette ki Saray Belediyesi kalkıp da bir çöp konteynerinin peşinde koşmaz. Bunu bir onur meselesi mi yaptılar, gurur meselesi mi yaptılar, ‘bizim çöp konteynerimiz burada ne arıyor’ diye mi düşündüler bilmiyorum. Eğer böyle düşündülerse onları suçlayacak da değilim. Ama bizden talimat almadılar, şuanda konuyu araştırıyorum, başkanlık düzeyinde bir talimat yok” dedi.

 

“BİZİM BİLGİMİZLE ORAYA GİDEN BİR KONTEYNER DEĞİL”

 

O konteynerin Saray Belediyesi’ne ait olduğunu iddia eden Başkan Erkiş, “O konteyner bizim bilgimizle oraya giden bir konteyner değildir. Logosu da üzerinde olan, ayan beyan bize ait olduğu belli olan bir konteyneri biraz ironik bir biçimde, komik bir biçimde, Mustafa başkanın da benim de güleceğimiz bir biçimde, çok da olayı büyütmeden, bunların kendi inisiyatifiyle harekete geçerek yaptıklarını düşünüyorum. Almışlar, şuan kayıtlarda ortada. Derinlemesine araştırıyoruz ama olay bundan ibaret. Saray Belediyesi çalışanları, Temizlik İşleri, ‘bu konteyner burada ne arıyor’ tadında harekete geçmişler, kendileri inisiyatif kullanmışlar ve çöp konteynerini tekrar alıp da Saray’a kazandırmışlar” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU