Vali Canalp, köy ziyaretlerinde bulundu

İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'da biten sokağa çıkma kısıtlamasında ilçelere baÄ?

GÜNDEM 26.04.2021 12:50:00 0
Vali Canalp, köy ziyaretlerinde bulundu

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Cuma gününü de kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasında, köy ziyaretlerinde bulundu. Vali Canalp’e ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri ile İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım da eşlik etti.

 

İNCELEMELERİNE HAVSA’NIN KÖYLERİNDE BAŞLADI

 

İlçelerdeki köy ziyaretlerine 22 Nisan’da Havsa’nın Oğulpaşa Köyü’nde başlayan Vali Canalp, sırasıyla Abalar, Azatlı, Şerbettar, Kuzucu, Çukurköy, Kulubalık, Bakışlar, Tahal, Kabaağaç, Necatiye, Naipyusuf, Taptık, Yolageldi, Köseömer, Osmanlı, Hasköy, Söğütlüdere, Habiller, Musulça ve Arpaç Köyü’nü ziyaret etti. Vali Ekrem Canalp’e İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir eşlik etti. Havsa’daki köy ziyaretlerinin ardından Süloğlu ilçesinde geçen Vali Ekrem Canalp, burada pandemi ile mücadele kapsamında alınması ve uyulması gereken tedbirler ile ilgili bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. Sırasıyla; Küküler, Akardere, Büyükgerdelli, Keramettin, Geçkinli, Yağcılı, Taşlısekban, Tatarlar, Sülecik, Domurcalı köylerini ziyaret eden Vali Canalp’e İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve Süloğlu Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal da eşlik etti. 

 

“TEBBİRLERE HARFİYEN UYULMALI”  

 

23 Nisan’daki köy ziyaretlerine Lalapaşa ilçesinde devam eden Vali Ekrem Canalp, köylüleri özellikle ev ziyaretleri yapmamaları konusunda uyardı. Taşlımüsellim Köyü ile başladığı ziyaretlerini, Ortakçı, Kavaklı, Sarıdanişment, Hacıdanişment, Süleymandanişment, Ömeroba, Vaysal, Kalkansöğüt, Hacılar, Küçünlü, Çallıdere, Doğanköy, Demirköy, Hamzabeyli, Dombay, Tuğlalık, Uzunbayır, Hüseyinpınar, Saksağan, Çatma, Yünlüce, Çömlekköy, Çömlekakpınar, Hanlıyenice, Büyünlü ve Sinanköy Köyü’nde sürdüren Vali Canalp’e İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal eşlik etti. Köylerde muhtarlar ve azaları tarafından karşılanan Vali Ekrem Canalp, pandeminin ölümcül etkisini sürdürdüğünü kaydederek, tedbirlere harfiyen uyulmasını gerektiğinin altını çizdi.

 

MUHTARLARA BİLGİ VERDİ

 

25 Nisan’da Enez’in köylerini ziyaret eden Vali Canalp, Edirne genelinde yürütülen pandemi tedbirleri hakkında muhtarlara bilgi verdi. İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş ile birlikte sırasıyla; Kocaali, Sütçüler, Işıklı, Şehitler, Hasköy, Karaincirli, Abdurrahim, Vakıf, Çeribaşı, Umurbey, Yazır, Hisarlı, Büyükevren, Küçükevren, Gülçavuş, Sultaniçe, Çavuşköy ve Yenice Köyü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerine İpsala ilçesinin köylerinde devam eden Vali Canalp, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör ile birlikte Paşaköy, Kumdere, Kocahıdır, Koyuntepe, Küçükdoğanca, Yapıldak, Aliçopehlivan, Korucu, Hıdırköy, Sarpdere, Turpçular, Sarıcaali, Sultanköy, İbriktepe, Hacıköy, Pazardere, Karaağaç, Tevfikiye ve Balabancık Köyü’nü ziyaret etti.

 

MERİÇ’İN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

 

Daha sonra Meriç’e geçen Vali Ekrem Canalp, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve Meriç Kaymakamı İlyas Öztürk ile birlikte Adasarhanlı Köyü’nü ziyaret ederek uyulması ve alınması gereken salgın tedbirleri konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. Vali Canalp; Büyükaltıağaç, Küçükaltıağaç, Yenicegörece, Saatağacı, Akıncılar, Paşayenice, Yakupbey, Kavaklı, Karahamza, Olacak, Küpdere, Kadıdondurma, Umurca, Nasuhbey, Alibey, Karayusuflu, Hasırcıarnavut, Rahmanca, Serem, Akçadam Köyü’nü de ziyaret etti. Edirne’nin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka haritasında ‘çok yüksek riskli iller’ kategorisinde kırmızı renk ile gösterildiğini kaydeden Vali Canalp, pandemi ile mücadelenin sadece kamu kurum ve kuruşlarının çabası ile olmayacağını, vatandaşlara da çok büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

 

Haber / Buse SERİN