Çetin: Şova yönelik çalışmalardan başka icraat görmedik

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'i eleştiren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in 2019 yılı seçim beyannamesinde yer alan 4

GÜNDEM 25.04.2021 13:50:00 0
Çetin: Şova yönelik çalışmalardan başka icraat görmedik

Kapaklı Belediyesi Başkanı Mustafa Çetin’in yaptığı/yapamadığı icraatlar nedeniyle 2 yıldır sabırla beklediklerini kaydeden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Bizim bildiğimiz, Kapaklı Belediyesi Başkanı sayın Mustafa Çetin Kapaklı halkına vermiş olduğu vaatlerin bu 2 yıl içerisinde ne kadarını gerçekleştirdiğini henüz kamuoyu ile paylaşmadı. Sayın Mustafa Çetin 2019 yılında devralmış olduğu Kapaklı Belediyesi ile ilgili 2 yılda hangi projeleri gerçekleştirmiştir? Seçim vaatlerinde vaat etmiş olduğu 45 projeden hangisini gerçekleştirildiğini kamuoyuna paylaşmasını / açıklamasını bekliyoruz. Görevi devraldığı günlerde belediye bünyesinde kurulmuş olduğu Kent A.Ş. isimli şirketin bu 2 yıl içerisinde karlılık durumu nedir? Belediyeye ne gibi katkıları vardır, bunların kamuoyu ile paylaşılmasını kendisinden bekliyoruz. Belediye bünyesinde önceki dönemlerde ihtiyaçtan fazla personel / işçi olduğundan şikâyetleri vardı. Belediye başkanlığına geldiğinden bugüne belediye bünyesine veya iştiraklerine kaç kişi alındı?” dedi.

 

“RUTİN İŞLER DIŞINDA BAŞKA İCRAAT GÖRDMÜYORUZ”

 

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak bugüne kadar herhangi bir olumsuz eleştiri yapmadıklarını, ancak Kapaklı halkının kendilerine verdiği muhalefet görevi olarak, bundan sonra her bir oyun hesabını sormak adına, belediyecilik anlamında Mustafa Çetin’in neler yaptığını sorma zamanının geldiğini söyleyen İlçe Başkanı Çetin, “Bir belediye başkanının yapması gerekenler; vatandaşın kullanabileceği sosyal alanları arttırmak, kenti daha yaşanabilir hale getirmek, ulaşılabilir olmak ve vatandaşın dilek ve isteklerini yerine getirebilmek için çaba sarf etmektir. Bu dönem zarfında yapılan tek icraat -o da daha önceki dönemlerden planlanmış bir çalışma - Pınar Bulvarı’nda yapılan üstyapı ve ışıklandırma çalışmalarıdır. Bunun dışında - bu çalışmalarda da bizce hata ve eksikler var - tamamlanmış ve hizmete sunulmuş herhangi bir icraat olmadığı ortada. Şova yönelik rutin yapılması gereken çalışmalar ile fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz. Ayrıca burada yapılan peyzaj çalışmalarında normalden çok daha yüksek meblağlar ile alımlar yapıldığı, doğal ortamın betonlaştırılarak Sünni hale getirildiği vatandaş tarafından da bizlere iletilen konulardır” diye konuştu.

 

 

“BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

 

İkizgöller projesinin ihale edildiği söyleyen İlçe Başkanı Çetin, “Fakat bu proje Kapaklı halkına sosyal anlamda ne kadar hizmet edecek veya sadece turizm amaçlı mı kullanılacak, yerel halk buralardan nasıl faydalanacak?” diye sordu. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçimde vadettiği hizmetlerin bugüne kadar hiçbirini yerine getirmediğine şahit olduklarını söyleyen İlçe Başkanı Çetin, “Ancak devletin yapmış olduğu yatırımları kendi yatırımları imiş gibi anlatmaya çalışmakta ve kendilerine mal etmektedir. Bunlara ilaveten sayın Mustafa Çetin seçim çalışmaları sırasında kazandıkları takdirde devlet yatırımlarının çok kısa süre içerisinde Kapaklı'ya kazandırılacağı sözünü vermişti. Ancak bugüne kadar devlet yatırımlarının Kapaklı'ya geldiğini gören olmadı. Yıldızkent Kavşağı, devlet hastanesi ve diğer devlet kurumlarının Kapaklı'ya kazandırılması konusunda ne aşamada veya bu yatırımlar ne zaman Kapaklı'ya kazandırılacak? Bu konuda da kendilerinden bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“NE KADAR DOĞRU BİR YÖNTEM?”

 

Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven’in görevden alınmaları konusunda da ortada çeşitli iddiaların dolaştığını söyleyen Yusuf Çetin, “Bir belediye başkanı olarak görev değişikliği yapmak en doğal hakkınız olmasına rağmen milletvekilleri ve il başkanı istemiyor diye görevden almak ne kadar doğru bir yöntem?” dedi.

 

“GÖREVDEN ALINMASI İLE BU İDDİALARIN İLGİSİ VAR MI?”

 

Bir Belediye Başkan Yardımcısının 550 bin dolar aldığı iddialarına ilişkin de konuşan İlçe Başkanı Çetin “Bu iddialarda Kapaklı Belediye Başkanı olarak sizin de isminiz geçmekte, bu konuda yasal yollara başvurdunuz mu? Bu belediye başkan yardımcısının görevden alınması ile bu iddiaların ilgisi var mı? Her meclis toplantısında Muhalefet Meclis üyelerine “sizin de çocuklarınız ile çalışıyoruz” demek ne anlama geliyor? O çocuklar orada sadece meclis üyesi çocukları olduğu için mi çalışıyor? Sayın Mustafa Çetin’in bu konularda Kapaklı halkına açıklama yapmasını ve bilgilendirmesini kamuoyu adına talep ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU