Dünya çocukları bir araya geldi

Edirneli çocuklar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Balkan Masası tarafından düzenlenen 101 Çiçek Çocuk Bayramlaşma Programına katıldı

GÜNDEM 23.04.2021 15:32:00 0
Dünya çocukları bir araya geldi

CHP Genel Merkez koordinatörlüğünde Balkan Masası tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 101 Çiçek Çocuk Bayramlaşma Programı düzenlendi.

 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

 

Türkiye’de, Balkan Ülkeleri’nde, Türki Devletler ve KKTC’de yaşayan çocukların videokonferans yöntemiyle bir araya geldiği programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne Belediye Meclis Üyesi ve Balkan Masası Sorumlusu Filiz Gencan Akın ve Edirneli çocuklar ile birlikte Atatürk Odası’ndan dünya çocuklarına seslendi.

 

TÜRKİYE’NİN BALKANLARA AÇILAN KAPISI

 

Gürkan programda yaptığı konuşmada “Edirne bir tarafta Türkiye’nin Balkanlara açılan; Balkanların da Türkiye’ye açılan kapısı. Yüzyıllar boyunca bu öneme sahip olmuş bir kent. Biz çok özel bir odadan sizlere sesleniyoruz, çok anlamlı bir odadan sizlere sesleniyoruz, gençlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 yılında ziyaret ettiği Edirne’de, belediyemizde 4 gece konakladığı ve müze oda olarak düzenlediğimiz Atatürk Odamızdan sesleniyoruz. Şu anda benim, çocuklarımızın oturduğu sandalyeler ve koltuklar Atatürk’ün ve arkadaşlarının oturduğu sandalye ve koltuklar. Arkamda görmüş olduğunuz tüm eşyalar, yatak, dolap, ayna ve diğerleri Atatürk’ün bizzat dokunduğu ve kullandığı eşyaları. Böylesine anlamlı ve değerli bir günde, böyle bir odadan sizlere seslenmek, bizlere bu bayramı armağan eden Atatürk’ün kullandığı bir odadan sizlere seslenmek bizim için de ayrı bir mutluluk meselesi” dedi.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”

 

Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz” sözünü de anımsatan Başkan Gürkan, “Tıpkı kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sizlere o kadar güveniyor ve inanıyoruz ki sizlerin bilgi ve birikiminizle Atatürk İlke ve devrimlerinin ışığında almış olduğunuz o eğitimlerle inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlandı.

 

Haber / Buse SERİN