Pasaport şebekesinin 2 kilit ismi gözaltında

İçişleri Bakanlığı tarafından, devlet memuru olmayan bazı kişilerin sahte hizmet pasaportlarıyla başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa'nın çeşitli bölgelerine gönderildiği iddialarına ilişki

GÜNDEM 22.04.2021 17:05:00 0
Pasaport şebekesinin 2 kilit ismi gözaltında

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde kamu görevlisi olmayan kişilerin belediye çalışanıymış gibi gösterilerek hizmet pasaportu almalarının sağlandığı ve yurt dışına gönderildikleri iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma genişletilirken, gri pasaport şebekesine ilişkin yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltılar da başladı.

 

 

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

 

143 kişiyi yasa dışı yollarla Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderdiği iddia edilen gri pasaport şebekesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa Adliyesi’nde haklarında adli işlem başlatılan 143 kişinin yer aldığı dava dosyasında ilk gözaltılar Çerkezköy’de oldu. Önceki gün Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında şebekenin kilit isimlerinden oldukları iddia edilen Sebahattin V. Kızılpınar’da gözaltına alınırken, Savaş G. ise Çorlu’da gözaltına alındı.

 

 

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile jandarma ve polis istihbarat timlerinin kurduğu 2 özel ekiple başlatılan soruşturma kapsamında, savcılıkta sorgusu süren şebekenin 2 kilit ismi Sebahattin V. ve Savaş G.’nin ifadeleri doğrultusunda yeni gözaltılar olurken, sabah saat 10.00’da Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar, 6 saat süren savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

BANKA HESAPLARI MERCEK ALTINA ALINDI

 

Savcılık, soruşturma kapsamında zanlıların banka hesaplarını da mercek altına aldı. Savaş G.’nin ilk ifadesinde kardeşleriyle birlikte birkaç tanıdığını yurt dışına gönderdiğini, kendisinin de bu işte sadece aracı olduğunu söylediği öğrenildi. Öte yandan yasa dışı yollarla sahte hizmet pasaportlarıyla şebeke tarafından yurt dışına kaçırılan şahıslar arasında fetö terör örgütü üyelerinin olup olmadığı merak edilirken, yurt dışına kaçırılan 143 kişi arasında yer alan kadınların ise daha önce şebeke üyeleri tarafından yurt dışına kaçırılanların eşleri olduğu iddia edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ