Belediyeden atık yağ toplama kampanyası

Kapaklı Belediyesi, bitkisel atık yağların toplanması için yeni bir kampanya başlattı. Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında 5 litre bitkisel atık yağ biriktiren va

GÜNDEM 21.04.2021 16:29:00 0
Belediyeden atık yağ toplama kampanyası

Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında sürdürülen uygulamalara yenisi eklendi.

 

YAĞLAR ADRESLERDEN TESLİM ALINACAK

 

Belediyeden yapılan açıklamada, lavaboya dökülen bir litrelik atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekilerek, “Kampanya kapsamında evlerde biriktirilen atık yağlar belediye ekipleri tarafından pandemi kurallarına dikkat edilerek adresten alınacak ve vatandaşlara 5 litre atık yağ karşılığında bulaşık deterjanı hediye edilecek. Toplanacak bitkisel yağlar 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde biriktirilecek ve lisanlı firma aracılığı ile geri dönüşüme kazandırılacak. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların 444 80 59 Çağrı Merkezine ulaşıp, iletişim bilgilerini vermesi yeterli olacak” denildi.

 

Haber / Ruşa ELMA