Şehir içi toplu ulaşımda yeni düzenleme

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu, şehir içi toplu ulaşımda uygulanacak yeni tedbirlere ilişkin kararlar aldı. Buna göre toplu ulaşım araçlarında oturma kapas

GÜNDEM 21.04.2021 12:46:00 0
Şehir içi toplu ulaşımda yeni düzenleme

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplanarak koronavirüsle mücadele sürecinde şehir için toplu taşıma araçlarında uygulanacak yeni tedbirleri belirledi.

 

YÜZDE 50 İLE SINIRLANDIRILACAK

 

İl Pandemi Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda şehir içi toplu ulaşım araçlarında koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında; oturma kapasitesi yüzde 50 ile sınırlandırılacak. Ayakta yolcu taşıma kapasitesi ise otobüslerin araç tescil ruhsatında belirtilen 1/3 oranında ayakta yolcu taşıyacak.

 

AYAKTA YOLCU ALINMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

 

Koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılması ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenecek. Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU