'Evimiz Dünya Projesi' ile doğayı öğreniyorlar

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Milli Eğitim Bakanlığı ve IKEA'nın destekleri ve TEMA Vakfı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen, Edirne'de de uygulanan 'Evimiz Dünyaâ?

GÜNDEM 19.04.2021 16:04:00 0

Proje kapsamında Özel Filiz Okulları 3.sınıf öğrencileriyle online ortamda bir araya geldiklerini belirten  TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “TEMA Vakfı, IKEA Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmeleri ve evde yapabilecekleri tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarını amaçlayan ‘Evimiz Dünya Projesi’ni bu yıl Özel Filiz Okulları 3.sınıf  öğrencileriyle online ortamda  uyguladık” dedi.

 

EDİRNE’DE DE UYGULANIYOR

 

TEMA Vakfı’nın çocukların sürdürülebilir bir yaşam için doğru tüketim alışkanlıkları konusunda farkındalık kazanması amacıyla Evimiz Dünya Projesi'ni geliştirdiğini kaydeden Çoğal, “Ekolojik ayak izimiz her geçen gün artıyor. Mevcut tüketim alışkanlıklarımızla 1,5 dünya tüketiyoruz. Oysa sadece bir dünyamız var. Bu yüzden programımız ile çocukların öncelikle evde tasarruf ve bilinçli tüketim alışkanlığı kazanmasını amaçlıyoruz. Evimiz Dünya Projesi, okullarda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik sınıf içi eğitimi ve bahçe uygulamalarını, İKEA mağazalarında çocuk etkinlikleri ve uygulamalarını, daha fazla çocuğa ulaşabilmek için de eğlenceli bir dijital oyunu kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği kazanımlara uygun, çocukların merak ederek ve eğlenerek öğrenmesini sağlayacak eğitici materyallerle projeyi ilimizde Havsa, Uzunköprü, Enez ve İpsala’da ilçe sorumlularımızla birlikte uyguluyoruz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA