Yeşil: Ramazan'da umut var

İki yıl önce faaliyetlerine başlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kapaklı Temsilciliği, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Kapaklı Temsilci

GÜNDEM 19.04.2021 15:08:00 0
Yeşil: Ramazan

Faaliyete başladığı günden bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımında bulunan temsilcilik, Ramazan ayında da erzak yardımlarını sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Kapaklı Temsilcisi Murat Yeşil’in de bulunduğu 20’ye yakın gönüllü bir haftada 100 ihtiyaç sahibine erzak yardımda bulundu.

 

HEDEF 250 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Kapaklı Temsilcisi Murat Yeşil, bugüne kadar 100 ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi yardımında bulduklarını ifade ederek, ramazan ayı boyunca 250 aileye ulaşmak istediklerini kaydetti. Yeşil, “Ülkemiz ve dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahipleri zor günler geçiriyor. Milyonlarca kişi Ramazan’da yeniden hatırlanmanın umudunu taşıyor. 29 yıldır olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerine, hatırlanmayı bekleyen kimsesizlere ve sıkıntıya düşmüş çaresizlere umut olmak için çalışacağız. Biliyoruz ki; iyilik paylaşıldıkça, umut var olmaya devam edecek. 29 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Kapaklı Temsilciliği olarak geçen yıl ramazan ayında 370 aileye ulaştık. Bu ramazanda da yine ilçe genelinde 250 ihtiyaç sahibine ulaşacağız” dedi.

 

 

RAMAZAN’DA UMUT VAR

 

"Ramazan’da Umut Var" sloganıyla çalışmalara başladıklarını söyleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kapaklı temsilcisi Murat Yeşil, “Tekirdağ Şube Başkanımız Süleyman Çalışkan, Başkan Yardımcımız Ekrem Güzelsoy, Çorlu temsilcimiz Cemalettin Güney ile birlikte Ramazan öncesi Reyhanlı’ya gittik. Buradan Suriye İblip’teki çadırkent ve yetimhanelere giderek iki TIR kömür, iki TIR da un yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU