Bakan Pekcan: 2020'de 9.7 ton uyuşturucu yakaladık

Edirne'de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, amaçlarının yasal ticareti kolaylaştırırken, yasal olmayan ticareti de engellemek ve ticareti en güvenilir

GÜNDEM 18.04.2021 15:31:00 0
Bakan Pekcan: 2020

Edirne’de bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çorlu Havalimanı’na inen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Bakan Pekcan karayoluyla Edirne’ye uğurlandı. Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısında Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, il protokolü ve gümrük çalışanları tarafından karşılanan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kapıkule sınır kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

 

 

'2020'DE 9.7 TON UYUŞTURUCU YAKALADIK'

 

Amaçlarının yasal ticareti kolaylaştırırken, yasal olmayan ticareti de engellemek ve ticareti en güvenilir ve yasal yapıldığı ülkelerden birisi haline gelmek olduğunu belirten Bakan Pekcan, “2 rekor yakalama yaptık Kapıkule'de bu sene. Bir tanesi 2 ton 70 kilo esrar, diğeri 2 milyon 800 bin adet uyuşturucu hapı yine Kapıkule'de yakaladık. 2020 yılında toplam 9.7 ton uyuşturucu yakaladık. Bunun 5.4 tonunu Kapıkule'de yakaladık” dedi.

 

KAPIKULE KÖPEK BAKIMEVİ’Nİ DE GEZDİ

 

Basın açıklamasının ardından Kapıkule sınır kapısında düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Bakan Pekcan, daha sonra gümrük sahasında ve kontrol noktasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Uyuşturucu madde yakalamalarında önemli bir rolü olan Narkotik Dedektör köpeklerin bulunduğu Kapıkule Köpek Bakımevi’ni gezen Bakan Pekcan bir süre köpekleri sevdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU