Kınalı-Tekirdağ arasına otoban yapılacak

Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kınalı-Tekirdağ arasına bir otoban yapılacağını açıklayan ?

GÜNDEM 18.04.2021 15:21:00 0
Kınalı-Tekirdağ arasına otoban yapılacak

Tekirdağ İçme ve Sulama Suyu Projesi kapsamında Tekirdağ İl merkezine yılda toplam 12,03 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak ve 8.710 dekar tarım arazisini sulu tarıma kavuşturacak “İnecik 1-2 Barajları” yapım işinin ihalesinin de 25 Mart’ta yapıldığını belirten Özcan, “Barajların yapımı için sözleşme ise DSİ Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında 13 Nisan’da imzalandı. Yapılan açıklamaya göre barajların yapımına en kısa zamanda başlanacak” dedi.

 

“TEKİRDAĞ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

 

Söz konusu gelişmenin Tekirdağ için oldukça önemli olduğunu, İnecik Barajları ile şehrin içme ve tarımsal sulama suyu ihtiyacının uzun vadeli olarak önemli oranda karşılanacağının altını çizen Özcan, İnecik Barajlarının yapımı için yaptıkları yoğun girişimlerin ve çalışmaların sonuç vermesinden ve barajların yapımına en kısa sürede başlanılacak olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

 

İlçe Başkanı Özcan ayrıca, Ankara’da yaptıkları bir dizi görüşme kapsamında ilgili bakanlıklardan birçok müjde de aldıklarını sözlerine ekleyerek, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu ile şehrimizde Bakanlığımızın çalışma alanına giren pek çok konu üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. Ayrıca Sayın Bakanımız bizlere Çorlu İlçemize ve Çerkezköy Kızılpınar Mahallemize bir gençlik merkezi yapılacağı müjdesini de verdi. Halihazırda Bakanlığımız tarafından görevlendirilen koordinatör çalışmalarına başladı. Şehrimize hayırlı olsun. Bununla birlikte, Şarköy mevkiinde de bir Gençlik Kampı yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz halihazırda bu konuyla ilgili de fizibilite çalışmalarına başladı” dedi.

 

“OTOBAN ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ”

 

Kınalı-Tekirdağ arasına bir otoban yapılacağını da açıklayan Özcan, “Ankara’da Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Strateji Geliştirme Dairesi ile de bir görüşmemiz oldu. İlimizde özellikle yaz aylarında trafik sorunu yaşıyorduk. Kınalı-Tekirdağ arası otoban çalışmalarında hamdolsun son asamaya gelindi. Çok yakında ihalesi yapılmış olacak ve nasipse 2023’e yetiştirmeye çalışacağız. Ayrıca Sayın Daire Başkanımıza Çanakkale 18 Mart Otobanından Şarköy İlçemize yakın bir çıkış verilmesini ve bu çıkıştan Şarköy’e kadar duble yol yapılması talebini de ilettik. Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA