Selimiye etrafında 10 tur koştular

Edirne'nin simgelerinden olan Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 10'uncu yıl dönümü, Selimiye Camii Külliyesi etrafında 10 atletin 10 tur koşu yapmasıyla kutlandı.

GÜNDEM 18.04.2021 14:14:00 0
Selimiye etrafında 10 tur koştular

Edirne'de faaliyet gösteren Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB), Edirne Turizm ve Tanıtım Derneği (ETT) ile Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (TRAKDOST) bir araya gelerek Mimar Sinan'ın kendisinin 'ustalık eseri' olarak adlandırdığı Selimiye'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 10'uncu yılını kutladı.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR YAPIT”

 

18 Nisan Anıtlar ve Sitler Günü'nde kutlanan yıl dönümü kapsamında 10 atlet, Selimiye Camii ve Külliyesi etrafında 10 tur attı. Etkinlik öncesinde açıklama yapan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Selimiye'nin dini, mimari ve kültürel açıdan çok önemli bir yapıt olduğunu belirtti.

 

“SPORA, DOSTLUĞA VE ANITLARA VURGU YAPMAK İSTEDİK”

 

Bacıoğlu, "Selimiye'nin UNESCO'ya alınışının 10'uncu yıldönümü bu yıl. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği olarak bu kapsamda haziran ayına kadar sürecek etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu anlamda bu etkinliklerden ilki olarak 18 Nisan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü´nü de kutlamak istedik. Bunu sosyal mesafe kuralına uyarak, 10 atletimizle Selimiye Cami'nin Külliyesi'nin etrafında yaklaşık 1'er kilometrelik turlar şeklinde 10 tur, 10 sporcu ile gerçekleştirilecek. Bu sembolik bir etkinlik, o açıdan dünyanın içerisinde bulunduğu salgını da düşünürsek bir anlamda spora, kardeşliğe, dostluğa ve anıtlara vurgu yapmak istedik. İnşallah ilerleyen günlerde salgınla başa çıkma mücadelemiz kazanılacak ve Selimiye´yi milyonlarca turistin gezeceği günler gelecek diyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“CİDDİ KATKILAR SAĞLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

TUYUB Başkanı Önder Akdağ da, Selimiye'nin UNESCO'ya girmesinin hem Türkiye hem de dünya açısından büyük kazanım olduğunu kaydederek, "Selimiye'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışı sadece Selimiye açısından değil ülkemiz ve Edirnemiz açısından da önemli bir kazanım. Ülkemiz turizmine ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum bunun. Temennimiz şudur ki, daha çok eserimizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi´ne alınması" dedi. Etkinlik kapsamında sporcular Selimiye çevresinde, sosyal mesafe kuralına da uyarak 10 tur attı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ