Valilik, ev kadınlarından destek istedi

Edirne'de Yoğun Bakım Ünitelerinin doluluk oranı yüzde 80'e ulaşırken, Valilikten yapılan açıklamada, vakaların yüzde 50'den fazlasını oluşturan ev kadınlarından destek istendi.

GÜNDEM 15.04.2021 15:25:00 0
Valilik, ev kadınlarından destek istedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında Yoğun Bakım Ünitelerinin doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğu iller arasında Edirne'yi de gösterdi. Edirne’de vaka sayısı her 100 bin kişide 409.06'dan 577.54'e yükselirken, vaka artış oranı da yüzde 41,24 oldu. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi dahil il genelinde 218 erişkin yoğun bakım yatağı bulunduğu ifade edilirken, yüzde 80'in üzerinde doluluk oranı olan yoğun bakımlarda tedavi gören vakaların çoğunun 40- 55 yaşlarında olduğu ifade edildi.

 

VAKA ARTIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Edirne’de vakaların yüzde 50'sinden fazlasının da ev kadınlarından oluştuğu öğrenilirken, Edirne Valiliği, halka gönderdiği kısa mesajda, özellikle ev ziyaretleri nedeniyle yaşanan vaka artışına dikkat çekerek, ev kadınlarından destek istedi. Mesajda, “Değerli hemşehrilerimiz, koronavirüs ile mücadelemizde ev dışı ortamlarda kurallara uymamıza ve yoğun tedbirler almamıza rağmen ev ziyaretlerinden kaynaklanan vakalardaki yüksek oranlar maalesef devam ediyor. Büyük özveri ile yürüttüğümüz bu mücadelede kıymetli ev kadınlarımızın desteğine en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Lütfen, ev ziyaretlerinden uzak duralım. Ramazan ayı nedeniyle de akraba, arkadaş ve komşularımızla ortak iftar programları yapmayalım. Sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ