6 ilde doluluk oranları alarm veriyor

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'nin de aralarında bulunduğu ve hastane doluluk oranları alarm veren 6 ili paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin K

GÜNDEM 13.04.2021 16:52:00 0
6 ilde doluluk oranları alarm veriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından bakanlık binasında açıklamada bulundu. Bakan Koca, “Ülkemiz salgın boyunca yaşadığı en zor dönemlerden birini geçirmektedir. Mart ayından itibaren vakaları il il gösteren harita yayınlıyoruz. Koronavirüs Risk Haritamızda, nüfusun yüzde 80'inin çok riskli yerlerde yaşadığını ortaya koyuyor. Diğer olumsuz faktör, virüsün yeni varyantlarıdır” dedi.

 

“EN ÇOK AŞILAMA YAPAN ÜLKELER ARASINDAYIZ”

 

Koca, mutant virüslerin işi daha da zorlaştırdığını ifade ederek “Kasım ayında yoğun bakıma yatanların yaşlı grubu yüzde 53'e kadar düştü. En çok aşılama yapan ülkeler arasındayız. Yakın zamanda, yerli aşı üretimiyle toplum bağışıklığını gerçekleştireceğiz” dedi.

 

6 İLDE DOLULUK YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE

 

Türkiye'de şu an 3'üncü pikin yaşandığına dikkat çeken Bakan Koca, “Vaka sayısının daha yoğun olduğunu, aynı oranda hasta sayımızın daha artmadığını rakamlarda görüyorsunuz. Sağlık alt yapımızda ciddi sorunların olmadığını söyleyebilirim. Yatak doluluk oranında yüzde 56,3. Servis yatağında bir sorun yok. Erişkin yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 71,3. Yani yüzde 30'a yakın kapasitemizin olduğunu bu da 10 bin hasta anlamına geliyor. Bazı illerimizde yer yer sorunlar yaşadığımız oluyor mu, oluyor. Yüzde 80'in üzerinde yoğun bakım doluluğu olan iller Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize'de. Bu illerde, yüzde 80'nin üzerinde diğer illerde ise yüzde 80'in altında erişkin yoğun bakım doluluk oranı. Önümüzdeki dönemde bir sorun yaşanırsa elettik vakalar ve genel düzenlemeyle korona için ayrılan yoğun bakım sayımızı arttırarak herhangi bir sorun olmayacağını söyleyebilirim” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ