Kan Bağışı Kampanyası Ramazan boyunca sürecek

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile Keşan Belediyesi iş birliğinde, 'Kanımız bir, canımız bir' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Edirne Kızılay Kan Bağış?

GÜNDEM 13.04.2021 13:38:00 0
Kan Bağışı Kampanyası Ramazan boyunca sürecek

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile Keşan Belediyesi iş birliğinde ‘Kanımız bir, canımız bir’ sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası, önceki gün 12.00-19.00 saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

 

61 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDI

 

Kan bağışında bulunanlara Türk Kızılay tarafından içinde diş fırçası ve macunu ile şampuan ve deterjan bulunan hijyen paketi hediye edildi. Kampanya kapsamında 61 ünite kan bağışında bulunuldu.

 

“YOĞUN BAKIMDA KAN BEKLEYENLER VAR”

 

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde görevli Dr. İbrahim Dedemehmet, “Dünya genelinde pandemiyle mücadele ediyoruz. Bu zor süreçte kan bağışında ciddi azalmalar oldu. Kan stoklarımız kritik seviyelere düştü. Yoğun bakımda, acil ameliyatlarda veya kazalar sonucu kan bekleyen hastalarımız mevcut. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 19-60 yaş arası tüm sağlıklı bireyler kan bağışında bulunabilir. Burada kan vermek isteyenleri kontrolden geçirdikten sonra bağışlarını alıyoruz. Pandemiden kaynaklı ‘Kan verirsem bağışıklık sistemim zayıflar mı?’ veya ‘Bana zararı olur mu?’ diye insanların aklına sorular geliyor; ama böyle bir şey mümkün değil. Kan vermek insanın bağışıklık sistemini etkilemez. Bağışta bulunmanın zararı yoktur. Pandemiden kaynaklı tüm tedbirlere özen gösteriyoruz. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen gösteriyoruz. Kan bağışı çadırlarımıza da belirli sayıda vatandaşımızı alıyoruz. Bu konuda içleri rahat olsun, endişeye kapılmasınlar” dedi.     

 

“İFTARDAN SON KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİRLER”

 

Dedemehmet, “Ramazanda da tüm kan bağışçılarımızı hayat kurtarmaya davet ediyoruz. Ramazanda oruç tutanlar da iftarlarını yapıp, üzerine bol su içerek 1-1,5 saat geçtikten sonra rahatla kan bağışında bulunabilirler. Bu bağışıklıklarını düşürmez ya da vücutlarını etkilemez” dedi.  Kan bağışında bulunan Birol Akbulut da, “Kan herkese lazım. Doğada tek üretilmeyen şey. İnsanların her an kana ihtiyaçları doğabiliyor. Hem insanlara yardımcı olmak hem de kendi sağlığımız için kan vermek borcumuz” ifadelerini kullandı. 



Haber / Ruşa ELMA